U trendu

Medvedev: Želim da nastavim da promovišem moj sport

Ruski teniser Danil Medvedev rekao je da želi da nastavi da igra i promoviše sport, ali da nije siguran da li će mu to biti dozvoljeno.

Zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini, ruski i beloruski sportisti suspendovani su iz gotovo svih sportskih takmičenja, a tamo gde im je dozvoljeno učešće nastupaju bez državnih simbola.

Teniski zvaničnici naveli su da ruski i beloruski igrači za sada mogu da se takmiče.

„Uvek je teško pričati o ovoj temi pošto želim da igram tenis, želim da igram u različitim državama. Želim da promovišem moj sport, želim sigurno i da promovišem ono što radim u mojoj zemlji, a sada je takva situacija da jedino ovako mogu da igram“, rekao je prvi teniser sveta Medvedev, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Upitan da li će i tenis, kao i većina sportova zabraniti učešće Rusiji u takmičenjima, Medvedev je rekao: „Nikad se ne zna, neki sportovi su doneli takve odluke, posebno ekipni sportovi“.

„Tenis je verovatno jedan od najindividualnijih sportova na svetu. Svi žive na različitim mestima. Postoji mogućnost, ali nadam se da se to neće dogoditi“, dodao je Medvedev.

U ženskom žrebu za Indijan Vels Beloruskinja Arina Sabalenka je prvi nosilac. Ona je rekla da nije osetila neprijateljstvo ukrajinskih koleginica, ali je priznala da teniserke nisu srećne kao što je to bilo do sada.

„Zaista mi je žao i tužna sam zbog Ukrajinaca koji su izgubili svoje domove u ratu. Ali, nažalost, to nije pod mojom kontrolom. Nadam se miru. Razumem zbog čega ne igramo pod svojim zastavama, ali makar možemo da igramo. Svi se osećamo loše i tužno zbog ove situacije“, navela je Sabalenka.

Kao i mnoge teniserke i Sabalenka će nositi plavo-žutu traku u bojama ukrajinske zastava kada bude igrala prvi meč na Indijan Velsu, preneo je BBC.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar