U trendu

Memfis bolji od Atlante, 10 poena Bogdanovića

Košarkaši Memfisa pobedili su prošle noći u gostima ekipu Atlante sa 123:119 i tako upisali šesti uzastopni trijumf u NBA ligi.

Dža Morant se vratio u startnu postavu i bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 27 poena, Dezmond Bejd je ubacio dva poena manje, dok su Džeren Džekson i Ksavijer Tilmen dodali po 15 poena.

U redovima Atlante najbolji je bio Tre Jang sa 28 poena i deset skokova, dok je srpski košarkaš Bogdan Bogdanović za 22 minuta na terenu ubacio deset poena, uz po dva skoka i asistencije.

Memfis sada ima 47 pobeda, tri manje od lidera Zapadne konferencije, ekipe Denvera, dok je Atlanta na devetoj poziciji na Istoku sa skorom 37/38.

Klivlend je na svom terenu bio bolji od Hjustona sa 108:91 i izborio mesto u plej-ofu prvi put od 2018. godine.

Džeret Alen sa 24 i Donovan Mičel sa 22 poena su predvodili Klivlend do devete pobede u poslednjih 11 utakmica, dok je Evan Mobli dodao 19 poena.

U timu Hjustona, koji je doživeo i peti poraz u nizu, najbolji je bio Džejlen Grin sa 30 poena. Srpski centar Boban Marjanović nije igrao.

Boston je na svom terenu bio ubedljiv protiv San Antonija sa 137:93 i sada ima pobedu manje od lidera Istoka, ekipe Milvokija. Istakao se Džejlen Braun sa 41 poenom i 13 skokova, dok je u timu San Antonija najefikasniji bio Zek Kolins sa 21.

Košarkaši Čikaga su u gostima slavili protiv Los Anđeles Lejkersa sa 118:108 za sedmi trijumf u poslednjih devet mečeva.

Zek Lavin je postigao 32, a Demar Derozan dodao 17 poena za Bulse koji su prekinuli niz Lejkersa od tri pobede i pored toga što se u tim iz Los Anđelesa posle mesec dana vratio Lebron Džejms.

Džejms je utakmicu završio sa 19 poena, dok su poen manje ubacili Malik Bizli i Troj Braun.

Oba tima se nalaze na mestima koje vodi u plej-in narednog meseca.

Oklahoma je pobedila Portland sa 118:112 i tako se izjednačila sa Lejkersima na devetoj poziciji na Istoku, dok je Minesota slavila protiv Golden Stejta sa 99:96 zahvaljujući trojci Karla Entonija Taunsa 11 sekundi pre kraja.

Toronto je pobedio Vašingtona sa 114:104, dok je Orlando dobio Bruklin sa 119:106 i pored 44 poena Mikela Bridžisa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar