U trendu

Mesi tajno pregovara sa Interom iz Majamija?

LONDON – Fudbaler Pari Sen Žermena i argentinski reprezentativac Lionel Mesi tajno pregovara sa Interom iz Majamija, koji je u vlasništvu bivšeg engleskog reprezentativca Dejvida Bekama, prenosi britanski „Atletik“.

Mesi ima ugovor sa šampionom Francuske do kraja sezone, a u letnjem prelaznom roku može da pređe u neki drugi klub bez obeštećenja.

Britanski mediji podsećaju da argentinski fudbaler još nije odlučio u kojem će klubu igrati naredne sezone. Čelnici PSŽ-a su već nekoliko puta ponudili produženje ugovora Mesiju. Predsednik Barselone Đoan Laporta izjavio je nedavno da katalonski klub ima moralni dug prema Mesiju i želi da Argentinac u ekipi sa „Nou Kampa“ završi igračku karijeru.

Međutim, „Atletik“ prenosi da Mesi već mesecima tajno pregovara sa Interom. Izvor blizak čelnicima kluba navodi za britanski list da je rukovodstvo Intera uvereno da može da ubedi argentinskog fudbalera da nastavi karijeru u MLS ligi.

Mesi je više puta izjavio da mu je prioritet predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru i da će po završetku Mundijala objaviti gde će igrati naredne sezone.

Mesi (35) je ove sezone odigrao 17 utakmica i postigao je 12 golova i imao 13 asistencija. On je 2021. stigao u PSŽ, pošto je prethodno 21. godinu igrao u Barseloni sa kojom je osvojio 34 trofeja.

Za Inter igraju Argentinac Gonzalo Iguain, Francuz Blez Matuidi i bivši engleski reprezentativac Kiran Gibs.

Inter je u osmini finala plej-ofa MLS lige poražen od Njujorka 3:0.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.