U trendu

Mesi tek na šestom mestu prioriteta Barselone

Dok svetski mediji najavljuju odlazak najboljeg argentinskog fudbalera Lionela Mesija iz Barselone, u tom klubu ne pridaju veliki značaj tome. Portparol borda direktora na „Nou kampu” Đosep Vives je izjavio da „sosiosi” (članovi Barselone) smatraju da produžetak ugovora s Mesijem ne spada u prvih pet prioriteta kluba.

–U prethodnoj analizi „Opservatorije Blaugrana”, pre šest meseci, Mesi se nije ni pominjao, ali sada je tu što svedoči koliko veliki značaj su mu dali članovi kluba – prenosi „Marka” Vivesovu izjavu. – Postoje brige koje više utiču na strukturu kluba od obnavljanja ugovora s Mesijem. Ipak, to ne znači da je jedna stvar važnija od druge.

„Opservatorija Blaugrana” je osnovana unutar Barselone da bi se upravadva puta godišnje konsultovala s članovima kluba. Na svakih šest meseci članovi telefonom iznose svoje stavove o tekućim pitanjima. Na početku ove godine na listi njihovih pet priroteta nalaze se: renoviranje stadiona, osvajanje trofeja, planiranje igračkog kadra, pravna pitanja i ekonomska održivost.

Što se tiče poslednje stavke (ekonomska održivost), ona je trenutno nespojiva s povećenjem ugovora petostrukom osvajaču „Zlatne lopte. Klub je nedavno želeo da produži saradnju s njim (ima ugovor do kraja Svetskog prvenstva 2018), ali do novog potpisa nije došlo, jer ta ponuda očigledno ne zadovoljava njegove apetite.

Barselona bi mu verovatno odmah izašla u susret, ali je sputava „selari kep”: u Prvenstvu Španije klubovi mogu da potroše na plate igrača maksimum 70 odsto od ukupnog budžeta. Tako se došlo do vesti koju su prošle sedmice lansirali britanski mediji, da je Mančester siti već spremio za Mesija 110 miliona evra.

Upitan čije produženje ugovora stvara veću brigu, trenera Enrikea ili Mesija, Vives je odgovorio:

–Ne mogu da kažem ništa više od onoga što su već rekli oni koji su ovlašćeni za to. Postoji veliko poverenje i spokoj. To su dve reči koje definišu ovu temu. Da dodam i treći – diskreciju.

(A. M, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar