U trendu

Mesi žali zbog kontroverzi u utakmici protiv Holandije na Svetskom prvenstvu

Argentinski fudbaler Lionel Mesi rekao je da žali zbog oštre razmene reči sa selektorom i reprezentativcima Holandije posle četvrtfinalne utakmice na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Mesi je radiju Urbana Plej iz Buenos Ajresa dao prvi intervju otkako je sa Argentinom osvojio Svetsko prvenstvo u Kataru. Kapiten Argentine je u intervjuu koji je danas emitovan, pričao o svemu što se dogodilo sa Holanđanima, posle pobede njegove ekipe na penale, u utakmici u kojoj je sudija pokazao 17 žutih kartona.

Kada je Mesi postigao gol iz jedanaesterca u regularnom delu utakmice, stao je ispred selektora Holandije Luja van Gala i stavio obe ruke preko ušiju. Posle utakmice nepristojno je gestikulrao prema klupi Holandije i vređao je dvostrukog strelca Vauta Veghorsta.

„Ne dopada mi se to što sam uradio, ne dopada mi se ono što se dogodilo posle utakmice. To su trenuci puni tenzije, puni nervoze. Sve se brzo dešava i ljudi reaguju onako kako reaguju. Ništa nije bilo planirano, samo se dogodilo“, rekao je Mesi.

Taj četvrtfinalni duel bio je okružen kontroverzama. Pre utakmice Van Gal je rekao da su njegovi igrači bolje pripremljeni od Argentinaca za penale. On je rekao i da „Mesi nije pipnuo loptu“, u polufinalu te dve ekipe na Svetskom prvenstvu 2014. godine, koje je Argentina takođe dobila posle jedanaesteraca.

Mesi je rekao da su mu saigrači ispričali šta je Van Gal rekao kako bi ga motivisali. U vezi situacije sa Veghorstom, Mesi je rekao da je to bilo „prirodno“.

„Reagovao sam na taj način. Bilo je mnogo stvari sa tim fudbalerom, trenuci tenzije… Bio sam u miks zoni i to se jednostavno dogodilo. Ne sviđa mi se takva slika, ali takve stvari se dešavaju“, naveo je jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

On je rekao da je Argentina „uopšte gledano bila bolja od svojih rivala“, a kao najtežeg protivnika na turniru naveo je Meksiko, protivnika u grupnoj fazi.

„To je bio najgori meč koji smo odigrali pošto je mnogo stvari bilo uključeno u ishod tog duela“, dodao je Mesi.

Argentina je izgubila prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu od Saudijske Arabije sa 1:2, što je bilo jedno od najvećih iznenađenja u istoriji svetskih prvenstava i morala je da pobedi Meksiko kako bi zadržala šanse za prolaz u nokaut fazu. Argentinska ekipa je pobedila sa 2:0.

Mesi je rekao da nije gledao snimak finalne utakmice protiv Francuske, koju je Argentina dobila posle jedanaesteraca sa 4:2, nakon što je posle regularnog dela i produžetaka bilo 3:3.

„Od tog dana, sve se promenilo. Srećom, ono što smo toliko sanjali, dogodilo se. Toliko sam to želeo i na kraju se ostvarilo“, naveo je fudbaler Pari Sen Žermena.

Upitan je i šta bi rekao mladom Mesiju u detinjstvu, da može.

„Čeka te nešto izuzetno, ne možeš ni da zamisliš. Imaćeš divan put, moraćeš da prevaziđeš neke teške trenutke, ali nikada nemoj da odustaješ od svojih snova, pošto ćeš na kraju dobiti najpoželjniju nagradu. Tvoj film će imati srećan kraj“, naveo je Mesi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar