U trendu

Micić: Igrali smo bez kalkulacija, fokus na nas

PRAG – Rezultatski je ova utakmica bila lakša nego što je bila na terenu i dobar meč za sve nas. Drago mi je da smo odigrali bez ikakvih kalkulacija, što je svakako za nas najvažnije, rekao je plejmejker košarkaša Srbije Vasilije Micić posle pobede nad Poljskom (96:69) u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Srbija je prvi deo završila sa maksimalnim učinkom sa svih pet pobeda – pre Poljske savladali su Holandiju, Češku, FInsku i Izrael.

„Moje mišljenje je da svaku utakmicu treba da igramo za sebe i da damo svoj maksimum. Završavamo ovo ovde i idemo dalje, nema previše slavlja“, izjavio je Micih.

Dobre vesti pred početak nokaut faze su povratak u tim vratili Nikole Milutinova i Vanje Marinkovića.

„Presrećan sam zbog obojice. Mile (Milutinov) mi je nedostajao, dobar mi je i drugar. Takođe i Vanja, krenuo je furiozno i nadam se da je to i dalje u njemu, samo će mu biti potrebno malo da se vrati u trening fizički. Idemo kompletni u Berlin, nažalost bez Nedovića ali je on tu sa nama uvek“, rekao je plejmejker Efesa i dodao da ih tek očekuje težak posao:

„Berlin kao Berlin. Biće mnogo kvalitetnih ekipa tamo, dosta druženja sa nekim saigračima. Trudićemo se da ostanemo fokusirani bez mnogo mentalnog odsustva i usresredićemo se na našu igru.“

Košarkaši Srbije će u osmini finala igrati sa selekcijom Italije u nedelju od 18 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.