U trendu

Micic: Kada igras za reprezentaciju imas dodatni motiv

PRAG – Posle trijumfa Srbije nad Finskom rezultatom 100:70 u trećem kolu Evropskog prvenstva, plejmejker košarkaške reprezentacije Vasilije Micić rekao je da je to bila zaslužena pobeda i da reprezentacija sada ide dalje.

On je naglasio da naša selekcija sada ima bilans od tri pobede iz isto toliko duela, te da su još jednom su naši košarkaši pokazali veliku požrtvovanost tokom celog meča, što se oslikava i u samom rezultatu.

„Kada igraš za reprezentaciju onda uvek imaš dodatni motiv i to je neminovno. I u klubu kada igraš bitnu utakmicu onda si motivisan, a ovde je recimo svaki meč važan. Pokušavaš iz sebe da izvučeš maksimum kako bi se spremao za naredne mečeve. Lep primer svih nas u smislu pristupa i angažovanosti i svakako zaslužena pobeda. Ovo sada ostaje iza nas i idemo dalje“, rekao je Micić.

On je dodao da je važan momenat za tim dolazak Milutinova u Prag nakon preležanog virusa.

„Konačno se pridružio. Nadam se da je zdrav, mnogo će nam pomoći. Ristić je do sada odigrao zaista izvanredno ali mislim da je Nikola velika pomoć u sistemu u kakvom mi igramo.“

Na iznenađenje mnogih, od samog početka prvenstva Srbija ima veliku podršku u Pragu.

„Atmosfera je ponovo bila sjajna. Njihovih navijača je bilo mnogo ali naši su ih nadglasali i svaka im čast zbog toga“, rekao je plejmejker Orlova i dodao da igrači i dalje ne razmišljaju o nokaut fazi.

„Daleko je osmina finala iz moje perspektive. U grupnoj fazi je svaka utakmica prilika da se neko novi pokaže i da se stekne novo iskustvo. Ipak jedna utakmica može da promeni sve i zbog toga je daleko ta faza“, zaključio je Micić.

Orlovi pretposlednji meč u grupnoj fazi igraju večeras od 21 čas sa selekcijom Izraela.

Nakon toga sledi dan pauze, da bi tačku na prvi deo šampionata stavili u četvrtak u duelu sa Poljskom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.