Mijailović: Nikola Lončar novi sportski direktor KK Partizan

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović rekao je danas da će bivši igrač crno-belih Nikola Lončar od 1. aprila postati novi sportski direktor kluba.

Kako je preneo Sport klub, Lončar, koji je 1992. godine u Istanbulu osvojio Kup šampiona sa Partizanom, zameniće na funkciji dugogodišnjeg sportskog direktora Dragana Todorića, koji je poslednjih meseci savetnik Ostoje Mijailovića.

„Dugo sam pregovarao sa Nikolom. On je bio naša želja od samog početka. Želeo sam da dodje mlad i energičan čovek iz Partizanove porodice. Lončar poznaje mnogo ljudi iz sveta košarke u celoj Evropi, pogotovo u Španiji gde je godinama živeo, i na kraju smo uspeli da se dogovorimo. Nikola će od 1. aprila biti naš sportski direktor,“ rekao je Mijailović za Sport klub.

Mijailović je dodao da neko vreme uspešno saradjuje sa Lončarom, koji je dres Partizana nosio od 1989. do 1995. i nekoliko meseci u sezoni 2005-2006.

„To je bila tajna, ali već dugo saradjujemo. Savetovao sam se sa Nikolom i on je učestvovao u angažovanju naših poslednjih pojačanja Bandže Sija i Kvanea Vona. Mnogo ga cenim i mislim da ćemo imati ozbiljnu saradnju,“ naveo je Mijailović.

Lončar (45) je igrao za Real Madrid, Vareze, Rasing, Makabi iz Tel Aviva, Huventud, Montekatini, Breogan, Estudijantes i Olimpiju iz Milana u kojoj je završio karijeru 2006. godine. Poslednjih godina radio je kao komentator na jednoj španskoj televiziji.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je srebrnu olimpijsku medalju u Atlanti 1996, a dve godine kasnije zlato na Svetskom prvenstvu u Grčkoj. U Španiji 1997. godine osvojio je Evropsko prvenstvo, a dve godine kasnije u Francuskoj bronzu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike