U trendu

Mijailović: Partizan pušta kosarkase za meč sa Britanijom

BEOGRAD – Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović izjavio je da danas da će beogradski klub staviti sve igrače na raspolaganje selektoru Srbije Svetislavu Pešiću za utakmice protiv Velike Britanije i Turske u drugom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će biti održano 2023. godine.

Srbija će 11. novembra gostovati u Njukaslu selekciji Velike Britanije u meču trećeg kola grupe I drugog kruga kvalifikacija za SP 2023. Naša selekcija će tri dana kasnije dočekati Tursku u Beogradu.

„Dolazi nam jako važna utakmica protiv Britanije, od koje nam zavisi hoćemo li ići na SP ili ne. Ta utakmica se poklapa sa našom evroligaškom utakmicom protiv Olimpijakosa. Partizan je uvek davao na raspolaganje sve svoje srpske igrače, tako će biti i ovaj put, bez obzira na to što imamo važnu utakmicu s Olimpijakosom“, rekao je Mijailović.

Partizan će 10. novembra gostovati Olimpijakosu u sedmom kolu Evrolige, a osam dana kasnije „crno-beli“ će dočekati Makabi.

„Želimo da pomognemo reprezentaciji da se plasira na SP, pošto je to važno za celokupnu naciju, a i za državu koja mnogo ulaže u sport. Mi ćemo se, sa druge strane, boriti svim snagama da dobijemo Olimpijakos, pošto dugujemo veliku zahvalnost našim navijačima“, istakao je Mijailović.

Selektor Srbije Svetislav Pešić će narednih dana saopštiti spisak košarkaša na koje računa za mečeve sa Velikom Britanijom i Turskom. Na njegovom spisku neće biti naši košarkaši iz NBA lige, kao i najverovatnije iz evroligaških klubova.

Prvo mesto na tabeli grupe I drzi Letonija sa 11 bodova, dok Grčka ima 10. Belgija i Srbija su sakupile po devet, Turska ima osam, a Velika Britanija sedam bodova. Plasman na SP obezbediće tri najbolje plasirane selekcije, a našu reprezentaciju u februaru naredne godine očekuju dueli sa Grčkom u Atini i Velikom Britanijom u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.