U trendu

Mijailović: Sa Trinkijerijem imamo budućnost

BEOGRAD – Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović izjavio je danas da sa novim trenerom Italijanom Andreom Trinkijerijem očekuje bolje rezultate i poručio da crno-beli imaju velike ambicije i u ovoj sezoni.

„Bilo je mnogo opcija za trenera, a Andrea je bio naša prva zelja. Nije bilo zatezanja u pregovorima, odmah smo se dogovorili i potpisali saradnju na tri godine. Svideo mu se naš projekat“, naveo je Mijailović na konferenciji za novinare u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Na pitanje novinara da li je realnost napad na titule ABA lige i Superlige, prvi čovek Partizana je odgovorio:

„Partizan ima jako nizak buđzet u odnosu na ostale. Uvek idemo na najviše uspehe, zna se šta je Partizan. Teško je govoriti o tituli, to su predviđanja… Ova godina je za stabilizaciju kluba, hteli smo da je završimo sa Čankom, ali se desilo to što se desilo“.

Dolazak Trinkijerija donosi Partizanu svetlu budućnost, smatra Mijailović.

„Neću reći da nam treba vreme, ali preko noći ne može sve da se promeni. Nemam čarobni štapić… Sa Trinkijerijem imamo budućnost i obećavam da ćemo biti sve bolji, iako trenutni rezultati ne govore tome u prilog“.

Tema konferencije bila je i plata bivšeg selektora reprezentacije Grčke i nekada trenera Kantua, UNIKS-a i Bamberga.

„Daleko od toga da je milion, 800.000, 700.000. Ako mi neko otkrije plate drugih trenera u ligi, onda ću i ja da kažem. Princip je isti otkad sam došao, fiksni deo i nagrada za rezultate. Neka ostane zagonetka za one koje najviše zanima, a pogotovo odakle pare za platu“, zaključio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.