Milan siguran, Inter izgubio od davljenika

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je danas da postaje „kralj“ mečeva bez rezultatskog značaja u Dejvis kupu, posle pobede nad Špancem Haumeom Munarom u Beogradu.

Lajović je danas pobedio u tri seta i tako Srbiji doneo 4:0 u duelu koji se igra na tri pobede. Isto tako je bilo zimus u Nišu protiv Rusije.

„Igrao sam u Nišu ‘ded raber’ meč, kao i danas. Postajem kralj ‘ded rabera'“, rekao je Lajović kroz osmeh posle pobede od 2:6, 6:1, 6:4.

On je kazao da mu nastupi u Dejvis kupu mnogo znače.

„Počeo sam da igram pre pet godina i mnogo mi znači svaki nastup. Bio sam i 2010. (kada je Srbija postala šampion) sa ekipom, iako nisam bio član tima, ali mi je to donelo mnogo iskustva i doprinelo mom ulasku medju 100 u ATP listi. To je iskustvo koje ne može ni sa čim da se meri“, rekao je Lajović.

Srpski reprezentativac kazao je da je nedelja provedena sa reprezentacijom u Dejvis kupu posebna za sve učesnike.

„Ovo je nedelja u kojoj sa jedne strane vredno radimo, a sa druge se zabavljamo, jer smo prijatelji i van tenisa. Ovo je nedelja u kojoj smo svi nekako opušteni i mnogo se šalimo. To pozitivno utiče na nas da zaigramo bolje i posle Dejvis kupa. Često se dešavalo da neko od nas posle Dejvis kupa napravi dobar rezultat, nadam se da će tako biti i sada. Drago mi je da smo juče pobedili. Ovo danas je bio meč za publiku. Nadam se da su uživali. Hvala im još jednom što su došli“, rekao je Lajović.

On će u sredu ili četvrtak otputovati u Monte Karlo, gde će igrati kvalifikacije.

„Cilj do kraja sezone je da se zadrži konstantan nivo igre i da nastavim sa igrama kao u Americi. Radujem se sezoni šljake. Nemam tu mnogo poena da branim, tako da mogu mnogo da napredujem ako budem dobro igrao“, rekao je Lajović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.