U trendu

Milenko Tepić novi košarkaš Mege

BEOGRAD – Nekadašnji srpski košarkaški reprezentativac Milenko Tepić novi je igrač Mega Bemaksa, saopštio je klub.

Kako se navodi, dolazak iskusnog internacionalaca još je jedan korak ka kompletiranju ekipe za predstojeću sezonu.

„Jako mi je drago što sam ponovo u Beogradu i što sam postao član Mege. Iako je Mega klub koji razvija mlade igrace, u razgovoru sa klubom i trenerom Vladimirom Jovanovićem sam uvideo da mogu da pronađem svoje mesto i ulogu, koja je na neki način i mentorska. Daću sve od sebe da tim mladim momcima pomognem da stasaju u dobre igrače i ispune svoj potencijal, a da to urade praveći što je moguće bolje rezultate. Unapred se radujem novoj sezoni“, rekao je Tepić za klupski sajt.

Tepić je rođen 27. februara 1987. godine u Novom Sadu, visok je 202 centimetra i igra na poziciji beka.

U bogatoj igrackoj karijeri je nastupao za Vojvodinu, Partizan (u dva navrata), Panatinaikos, Sevilju, Lijetuvos Ritas, PAOK (u dva navrata), Orlandinu, Brindizi, Vareze dok je prošlu godinu završio u Iraklisu.

Sa Panatinaikosom je osvojio Evroligu 2011. godine, uz dve titule u Grčkoj, dok je sa Partizanom osvojio devet trofeja (tri ABA lige, četiri Superlige i dva Kupa Radivoja Koraća.

Tepić je osvojio i četiri zlata na Evropskim prvenstvima u mlađim nacionalnim selekcijama, a sa A timom Srbije srebro na Evropskom prvenstvu 2009. godine u Poljskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar