U trendu

Miletić: Samopouzdanje je drastično poraslo

ČAČAK – Košarkaš čačanskog Borca Dušan Miletić izajvio je da je želja za pobedom bila ključna u duelu protiv Partizana na otvaranju ABA lige i da je posle tog meča samopouzdanje njegovoj ekipi drastično poraslo.

Ekipa Marka Marinovića u debiju u regionalnoj ligi pobedila je crno-bele u Beogradu i napravila veliko iznenađenje.

„Iza nas je sjajna utakmica u Beogradu. Napravili smo veliki korak napred što se tiče prikazane igre. Ne treba da naglašavam da smo debitanti u ABA ligi, tako da ovaj trijumf nad Partizanom mnogo znači, jer je to odlična ekipa. Naša velika želja za pobedom bila je presudna u tom susretu. Pre tog duela smo verovali u sebe, ali nakon njega samopouzdanje je drastično poraslo. Dobili smo veliki vetar u leđa pred naredne okršaje“, rekao je Miletić za klupski sajt.

Mladi centar sa 10 poena i sedam skokova bio jedan od najzaslužnijih za pobedu protiv crno-belih.

„Moram da budem zadovoljan kako sam odigrao protiv Partizana. Naravno, uvek može i mora bolje. Provukle su mi se neke greške koje u nastavku lige moram da ispravim. ABA liga je odlično takmičenje za napredak igrača, a nadam se da ću iskoristiti priliku koju mi trener Marinović ukazuje“.

Čačane u drugom kolu ABA lige očekuju još jedan težak susret, pošto im u goste dolazi Crvena zvezda, koja je na startu takmičenja bila ubedljiva portiv Cibone.

„Imali smo priliku da u pripremnom periodu igramo protiv Crvene zvezde. Tada smo se uverili da je to moćna ekipa. Nema sumnje, biće težak protivnik. Moramo se taktički i fizički dobro pripremiti ako želimo da pružimo adekvatan otpor. Moramo još bolje skautirati rivala, kako bismo što bolje spremili tu utakmicu“, zaključio je Miletić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.