U trendu

Milinković veruje da će Živković ostati

Trener Partizana Zoran Milinković veruje da će omladinski reprezentativac Andrija Živković i naredne sezone biti fudbaler crno-belih, ali da o tome odlučuje i on sam, kao i njegovi agenti.

„Mislim da su realne šanse da ćemo Andriju zadržati i ove sezone, ali tu ne odlučujemo samo mi… Tu ima tri aspekta – stav kluba, stav njegovih agenata i na posletku stav igrača. U tom trouglu je vrlo važan njegov stav. Andrija je blizu toga da još neko vreme igra u Partizanu“, rekao je Milinković novinarima na Zaltiboru.

„Bilo bi dobro i zaista bih mnogo voleo da Živković u Partizanu ostane makar još šest meseci“, dodao je on.

Poslednjih dana, nakon omladinskog Svetskog prvenstva na Novom Zelandu na kojem je srska reprezentacija osvojila prvo mesto, u medijima su se pojavile informacije da je za 18-godišnjeg Živkovića zainteresovan veliki broj klubova.

„Andrija je najbolji mladi igrač na svetu i tu nema nikakve dileme, ali zbog toga dolazimo u situaciju da mi sada treba da pariramo bogatim klubovima… Videćemo šta će se dešavati. Praksa je pokazala da rano prodavani fudbaleri nisu uspevali da se izbore s konkurecnijom u inostranstvu“, kazao je Milinković.

Govoreći o novim igračima Milinković je rekao da veruje da će Brazilac Markos Gabrijel Do Nasimento, poznatiji kao Markinjos, do kraja nedelje postati član crno-belih.

„Markinjos je naša ‘meta’ već mesec dana i radimo na njegovom dovođenju. Iskreno, nadam se da će doći, ali… Mnogo smo svi uložili napora da dođe do realizacije saradnje. Verujem da će za sedam do osam dana, možda koji dan više, biti naš igrač. Verujemo da je on igrač koji bi unapredio našu igru“, rekao je Milinković novinarima na Zlatiboru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar