U trendu

Milojević: Maksimalno ozbiljno; Cvetković: Probaćemo

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da njegova ekipa mora „maksimalno ozbiljno“ da odigra sutra protiv Konstantina da bi mogla da ga pobedi na početku Super lige.

„Konstantin je tim koji poseduje kvalitet i koji se zasluženo plasirao u Super ligu. Igrali smo sa njima u kupu, i tada smo tek pred kraj uspeli da prelomimo meč u našu korist. Ta utakmica je opomena da moramo da maksimalno ozbiljno pristupimo meču kako bi došli do pobede da na startu takmičenja“, rekao je Milojević za klupski sajt.

Mega za Super ligu zbog povreda nije registrovala Aleksandra Aranitovića i Alfu Kabu, a Ognjen Jaramaz još nije spreman. Ekipa je zato za takmičenje licencirala trojicu novajlija, centra Ivicu Zupca, beka Petra Popovića, kao i i skusnog plejmejkera i nekadašnjeg reprezentativca Aleksandra Rašića.

Utakmice u Super ligi igraće se dva puta nedeljno, zbog čega je Djordje Simeunović rekao da tim ne sme da se opušta.

„Prvi protivnik nam je Konstantin i ozbiljno se spremamo za taj meč. Igrali smo protiv njih u kupu, i tad su pokazali da su dobra ekipa. Potrebno je da nametnemo našu prepoznatljivu agresivnu igru u odbrani od početka meča i uz punu dozu koncentracije, da dodjemo do pobede. Igra se samo šest kola u ligaškom delu i to je dodatni razlog zašto ne sme da dodje do opuštanja ni u jednom meču“, rekao je Simeunović.

Trener Konstantina Marko Cvetković rekao je da je ekipi dobro došla pauza u prvenstvu da popravi stvari koje je trebalo posle slabe završnice KLS. On je ocenio da je njegov tim najmanje zvučno ime u grupi sa Partizanom, Borcem i Megom, ali da će se boriti u svakom meču, pa tako i protiv prvog rivala.

„Mega je nešto najpozitivnije što se dogodilo srpskoj košarci ove sezone. Igraju poletno i sa mnogo energije, a opet, iako su mladi, veoma zrelo i taktički mudro. Imaju nove igrače u rotaciji, sigurno je da nisu uspeli da se uigraju do kraja i možda nam samo to ide u korist. U svakom slučaju, na nama je da im pružimo dostojan otpor, baš kao što smo to učinili na Kupu Koraća“, rekao je Cvetković za sajt kluba.

Utakmica Mega Leks – Konstantin igra se sutra od 19.00.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar