U trendu

Milojević: Mi smo bolji tim i prošli smo u finale

BAR – Trener košarkaša Budućnosti Dejan Milojević ocenio je posle sinoćnjeg plasmana u finale ABA lige da je njegov tim pokazao da je bolji tim i dodao da ceni rad i igru Mornara.

„Mornar jee sigurno najbolja napadačka ekipa u ligi, ali kao što sam rekao, verujem da će bolji tim proći. Mi jesmo bolji tim, igramo jako, jako dobro… Svi momci su jako požrtvovani, dali sve od sebe, jako sam zadovoljan. Jako cenim to što radi Mornar radi i čestitam im na uspešnoj sezoni, ali mi smo bolji tim i idemo dalje“, rekao je Milojević za televiziju Arena sport.

Budućnost je sinoć u drugom meču polufinala plej-ofa ABA lige pobedila Mornar sa 92:81 i tako izborila plasman u finale u kom će igrati protiv boljeg iz duela imeđu Crvene zvezde i Igokee.

„Ne mogu još uvek da se fokusiram na finale, pošto još uvek ne znam protiv koga igramo. Svakako, iskoristićemo da se odmorimo, ali i pripremimo, te sveži uđemo u taj duel. Nadam se da će atmosfera biti sportka i da će moj tim dati sve od sebe“, rekao je Milojević.

Trener Mornara Mihailo Pavićević ocenio je da je njegova ekipa igrala „katastrofalno u odbrani“, kao i da je to razlog poraza, te poželeo Budućnosti da osvoji ABA ligu.

„Budućnost je igrala mnogo bolje nego u prvom meču u Podgorici. Mi smo bili u igri u prvom poluvrememnu, međutim, to je bilo prividno, jer smo odbranu igrali katastrofalno. Nismo mogli da zaustavimo ništa ‘jedan na jedan’, a Kobs i Ivanović kada igraju zajedno to ne može da se zaustavi. Kobs je večeras zašto je najbolji bek u ABA ligi… Mi nismo večeras imali dovoljan broj igrača na raspolaganju, neki su izašli iz povrede, a onda kako je tekao meč tako se uvukla nervoza, jednostavno nismo bili na nivou i Budućnost je zasluženo ušla u finale.

„Zaslužena pobeda Budućnosti, želim im mnogo uspeha u finalu, a daće Bog i da kvalitetnom igrom osvoje titulu“, dodao je Pavićević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar