U trendu

Milojević o pritisku na Zvezdu i na njega

BEOGRAD – Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da pobeda nad Olimpijakosom (3:1) u Ligi šampiona „skinula okove“ ekipi nakon poraza u večitom derbiju od Partizana.

Zvezda je posle preokreta savladala viceprvaka Grčke i došla do tek drugog trijumfa u formatu Lige šampiona.

„Prisustvovali smo izuzetnoj utakmici, samo na ovom nivou mogu da se dočara tako nesto. Videli smo jako dobru igru, iako nismo ušli dobro i bili opterećeni zbog svih dešavanja i šta smo preživeli posle Partizana. Jedva smo čekali Ligu šampiona da skinemo okove“, rekao je sinoć Milojević na konferenciji za medije posle utakmice.

Kao dva detalja izdvojio je isključenje igrača Olimpijakosa Jasina Benzije u 58. minutu i šansu Jasina Mehije u 86, minut pre preokreta.

Milojević je, iznenada, u emotivnom izlaganju opisao kako je njegov tim preživljavao veliki pritisak zbog poraza od Partizana.

„Neviđen pritisak je bio, ne znam iz kog razloga. Nije tragedija izgubiti od Partizana. Neću ni da ulazim ni da li je gol ili nije opravdano poništen. Bilo je mnogo omalovažavanja, mozda će neko reći da je normalno, ali meni nije. Kao da igrači ništa nisu uradili, uvukao se strah… Ljudi, ušli smo u Ligu šampiona, da li je Zvezda postala mezimica, ljubimica, koliko para je uloženo, a ja pitam koliko smo zaradili? To su ljudi od krvi i mesa, zlonamerno su stvari. Zvezda je mnogo uradila za Srbiju, naš fudbal, da li smo svesni sa kojim protivnicima igramo“, istakao je trener crveno-belih.

On je izjavio i da se već pokrenula priča kako mu je meč protiv Olimpijakosa poslednji na klupi Zvezde.

„Vladan Milojević može da ode sutra. Tu sam da pomognem, vojnik sam Zvezde. Danas je trebalo da budem smenjen prema informacijama iz Beograda ka Grčkoj. Ružno je, celo popodne mi zvoni telefon da mi je poslednja utakmica. Trebalo bi da ga bude sramota“, pričao je Milojević o jednom novinaru, ali ga nije imenovao.

„Napravljena je veštačka fora posle derbija“, poručio je Milojević i samoinicijativno završio konferenciju za medije.

Crvena zvezda gostuje Totenhemu 22. oktobra u Londonu u nastavku Lige šampiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.