U trendu

Milojević: Za nijansu hrabrije i ofanzivnije nego u Beogradu

MONTE KARLO – Ulog je veliki, možda i najveća utakmica u mojoj trenerskoj karijeri, ali nadam se da neće ostati na tome i da ćemo pobediti, izjavio je večeras trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević uoči utakmice protiv Monaka u Ligi Evrope.

Zvezda sutra od 18.45 gostuje Monaku u poslednjem meču H grupe i mora da pobedi ukoliko želi da izbori „evropsko proleće“.

„Motivisanost, spremnost i fokus, to je nešto što će presuditi. Taj jedan trenutak nas je koštao u prvom meču (Monako pobedio 1:0) i mislim da sada moramo da budemo za nijansu hrabriji i nijansu ofanzivniji“, rekao je Milojević na konferenciji za medije u Monte Karlu.

On očekuje da Monako bude „jak na sredini terena“ i navodi da je kadrovska slika u njegovoj ekipi dobra.

Na pitanje da li zna da može da uđe u istoriju, jer Zvezda nikad nije pobedila u Francuskoj, Milojević je odgovori:

„Nisam to znao, bilo bi lepo, ali najvažnije je da igrači budu opušteni i igraju fudbal, verujem da možemo da izborimo proleće“.

Milojević je istakao da u startnih 11 ima mesta i za Mirka Ivanića, koji je bio rezerva protiv Trabzona, i Aleksandra Kataija.

Mladi prvotimac Crvene zvezde Stefan Mitrović istakao je da je meč protiv Monaka „finale koje vodi dalje“.

„Očekujem tešku utakmicu, igramo protiv fizičke najjače ekipe u grupi, ali pokušaćemo da iskoristimo naše adute i pobedimo“, istakao je Mitrović i dodao da bi radije da ne bude strelac kao protiv Ferencvaroša, ali da Zvezda pobedi.

U drugom meču grupe sastaju se Trabzon i Ferencvaroš.

Mađarski tim je već prošao dalje, a Zvezdi je za nokaut fazu Lige Evrope potrebna pobeda, uz gol više od Trabzona, ukoliko Turci pobede.

U protivnom, pobeda obezbeđuje nokaut fazu Lige konferencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.