U trendu

Milosavljević: Spremni smo za početak EP

Košarkaški reprezentativac Srbije Dragan Milosavljević rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Letonije na početku Evropskog prvenstva, ali da je njegova ekipa spremna i da se nada da će uspeti da ostvari cilj.

„Letonija je sjajna ekipa koja igra jako brzo i agresivno. Imaju sjajne šutere i biće u startu jako teško igrati protiv njih. Bitno je da na početku izdržimo njihove nalete, da igramo jaku odbranu, da se u napadu kreće lopta kao što smo igrali u pripremnom periodu. Mislim da smo obavili sjajan posao i da smo spremni“, rekao je Milosavljević novinarima u Istanbulu.

Evropsko prvenstvo za košarkaše počelo je danas, a reprezentacija Srbije prvu utakmicu igra u petak od 16 časova protiv Letonije.

Milosavljević je dodao da je u ekipi prisutna mala nervoza poto svi jedva čekaju da počne takmičenje. Govoreći o Letoniji, Milosavljević je rekao da je to ekipa sa sjajnim šuterima, u čijem sastavu su i kvalitetni igrači kao Kristaps Porzingis i braća Davis i Dairis Bertans.

Milosavljević je svojevremeno igrao sa Davisom Bertansom u Partizanu. On je rekao da se nije čuo sa Letoncem povodom predstojeće utakmice, ali da veruje da će biti izuzetno motivisan.

„Biće maksimalno motivisan zato što igra protiv nas, igrao je u Srbiji i ostavio je neki trag. Biće nam teško jer je sjajan igrač i neverovatan šuter. Osećam se dobro i nadam se da ćemo uspeti da dodjemo do cilja koji smo zacrtali“, naveo je Milosavljević.

Centar Ognjen Kuzmić rekao je da će Srbija dati sve od sebe da u ovakvom sastavu odigra najbolje što može.

„Svi su došli sa velikim očekivanjima, svima je cilj medalja. Mi ćemo dati sve od sebe da odigramo najbolje što možemo u ovom sastavu. Nisam nervozan, odlično sam sinoć spavao, videćemo kako će biti večeras“, rekao je on.

Kuzmić je naveo da letonski tim krasi brzina i odličan šut, kao i da tu ekipu ne čini samo Porzingis.

„To su odlični igrači, moramo da odigramo timsku odbranu i da pomažemo jedni drugima, tako ćemo ih zaustaviti“, dodao je on.

Upitan da prokomentariše navode da je centarska linija Srbije jedna od boljih na šampionatu, Kuzmić je rekao da ekipa to mora da pokaže na terenu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar