U trendu

Milovan Vesnić vozi brdsku trku u Ilirskoj Bistrici

BEOGRAD – Srpski automobilista Milovan Mikica Vesnić vraća se posle 10 godina pauze na brdsku trku, pošto će 3. i 4. septembra učestvovati na šampionatu Evrope u slovenačkoj Ilirskoj Bistrici, saopšteno je danas iz njegovog tima.

Na trci se učestvovati 214 takmičara, a srpski automobilista će voziti „audi RS3 LMS“.

„Šampionat Evrope na brdskim stazama značajno se izmenio od mog poslednjeg nastupa. Sadašnja klasifikacija automobila nova je za nas, ali uspeli smo da koliko-toliko prilagodimo automobil koji je pre svega namenjen nastupima na kružnim stazama. Nisam siguran koliko ćemo biti konkurentni sa „audijem“ TCR specifikacije, jer su sa nama u grupi i vozila sa pogonom na četiri točka što im daje ogromnu prednost. Imali smo i problem oko nabavke pneumatika, jer jednostavno u celoj Evropi nismo mogli da pronađemo odgovarajuću smešu za brdske trke. Fabrike ne rade, guma nema, ko je nabavio dovoljne količine na početku sezone sada je miran, a mi nismo ni planirali ovaj nastup“, rekao je Vesnić.

Program trke šampionata Evrope u Sloveniji sastoji se od tri trening vožnje 3. septembra, dok je start prvog automobila na prvoj od dve takmičarske vožnje zakazan u nedelju u 8.30 sati.

„Priprema i setap automobila kao i pneumatici sa kojima nastupamo su trenutni kompromis i prilagođavanje novim uslovima. Biće to svakako jedan dobar test i novi izazov, kako za mene kao vozača, tako i za kompletan moj tim što nam svakako daje novi entuzijazam i želju za uspehom. Naravno, daćemo sve od sebe da obradujemo navijače u Srbiji, a očekujemo i veliki broj ljubitelja automobilizma iz naših krajeva pored staze u Ilirskoj Bistrici“, istakao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar