U trendu

Milovanović i Petrović: Greške su nas skupo koštale

Košarkaška reprezentativka Srbije Jelena Milovanović rekla je da je njena ekipa mnogo grešila u utakmici protiv Španije na Olimpijskim igrama, ali da se nada da će tim iz tog poraza izvući pouke, dok je Sonja Petrović istakla da mnoge stvari moraju da se poboljšaju.

„Posle skoro 20 godina smo na Olimpijskim igrama, pa su verovatno trema i nervoza učinile svoje. Igrale smo protiv Španije, koja je najbolja u Evropi. Dobro, mi smo šampionke, ali se zna kakva je Španija već dugi niz godina. Naše greške su nas koštale mnogo, ali smo u suštini odigrale dobru utakmicu. Nadam se da ćemo izvući pouke i dobro se spremiti za Kanadu“, rekla je Milovanovićeva novinarima u Riju.

Španija je danas pobedila sa 65:59, a Milovanovićeva je bila najefikasnija u ekipi sa 17 poena.

„Nebitno je ko je bio dvocifren, a ko jednocifren. Bitno je da igramo dobro. I da smo svi jednocifreni a pobedimo – super. Danas smo nas tri bile dvocifrene, ali to nije bilo dovoljno. Treba svi da se uključimo, pre svega u odbrani, jer ako je odbrana dobra, napad će sam doći. Mi nismo bile na najvišem nivou, pogotovo na kraju. Treba sada izvući pouke i spremiti se za sutra“, rekla je Jelena Milovanović.

Sonja Petrović je istakla da mora da se poboljša mnogo stvari.

„Ima mnogo stvari koje moramo da poboljšamo. Fali nam očigledno koncentracija u pojedinim trenucima. Svaka od nas zna da može bolje da igra, svi smo svesni koliko ima prostora za napredak. Nemamo vremena za žaljenje, ovo su Olimpijske igre. Sutra nas čeka utakmica koja je verovatno bitnija. Igramo protiv Kanade koja je došla da pokaže da je nova sila u ženskoj košarci. Vreme je da se koncentrišemo i dodjemo do pobede“, rekla je Sonja Petrović.

Ona je kazala da je tim imao i dobrih trenutaka.

„Imalo smo trenutka kada mislim da smo izgledali borbeno, sa više energije. Očigledno je da je problem kraća rotacija i to ima uticaj jer opada snaga. To je problem, ali ovo su Olimpijske igre i ne možeš da igraš 20 minuta, već 40 minuta moraš da si svoja najbolja verzija“, rekla je Petrovićeva.

„Španija nas nije dobila na njihovu bolju igru, nego na naše greške. To boli, kad znaš da si nekom nešto poklonio, a ne da ti je neko nešto uzeo“, dodala je ona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar