U trendu

Milvoki pobedio Bulse za 12. uzastopni trijumf, povreda Adetokunba

Košarkaši Milvokija pobedili su prošle noći u gostima ekipu Čikaga sa 112:100 i tako upisali 12. uzastopni trijumf u NBA ligi.

Senku na ovu pobedu Baksa bacila je povreda Janisa Adetokunba. Grk je uganuo desni zglob šake kada je početkom druge četvrtine pao ispod koša posle duela sa igračem Bulsa Kobijem Vajtom.  

Adetokunbo je upisao dva poena, tri asistencije i sedam skokova za devet minuta na terenu, ali mu je to bilo dovoljno da obori rekord franšize po broju asistencija. On je upisao 3.274 asistencija u deset sezona i oborio rekord Pola Presija koji je imao 3.272 uspešna dodavanja od 1982. do 1990. godine.

I pored povrede prve zvezde tima, Baksi su gotovo od početka meča bili u prednosti, a najefikasniji je bio Brus Lopez sa 33 poena, što je njegov rekord sezone. Dževon Karter je dodao 22, a Džru Holidej 15 poena i devet asistencija.

U redovima Čikaga, koji je doživeo i šesti poraz u nizu, najbolji je bio Nikola Vučević sa 22 poena i 16 skokova, Zek Lavin je ubacio 18, a Patrik Vilikams 16 poena.

Milvoki je peti tim u istoriji NBA lige koji je ol-star pauzu dočekao sa nizom od 12 pobeda. Tri od četiri prethodna tima koja su uradila izborila su finale NBA lige.

Košarkaši Vašingtona uspeli su da nadoknade zaostatak od 20 poena i slave na gostujućem terenu protiv Minesote sa 114:106.

Najzaslužniji za pobedu bio je Bredli Bil koji je 13 od svojih 35 poena postigao u poslednjih četiri i po minuta utakmice, dok je Kajl Kuzma dodao 16 poena. U timu Minesote najbolji je bio Entoni Edvards sa 34 poena.

U poslednjoj NBA utakmici pre Ol-star vikenda, Los Anđeles Klipersi su u gostima pobedili Finiks sa 116:107.

Pol Džordž i Terens Man su postigli po 26 poena za pobednički tim, Kavaj Lenard je dodao 16, a Ivica Zubac 13 poena i 12 skokova. U redovima Sansa najefikasniji je bio Džoš Okogi sa 24 postignuta poena, Devin Buker je postigao 19, a Deandre Ajton 18 poena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.