U trendu

Minesota se plasirala u polufinale plej-ofa Istočne konferencije

Košarkaši Minesote plasirali su se u polufinale plej-ofa Istčne konferencije NBA lige, pošto su noćas u gostima pobedili Finiks sa 122:116, i tako slavili sa 4:0 u pobedama.

Minesotu je do pobede predvodio Entoni Edvards sa 40 poena, devet skokova i šest asistencija. Edvards je odlično šutirao za tri poena i imao je sedam pogodaka iz 13 pokušaja. Pratio ga je Karl Entoni Tauns sa 28 poena i 10 skokova.

Dvocifreni kod Minesote bili su i Džejden Mekdenijels sa 18 i Majkl Konli sa 10 poena.

Kod Finiks bolji od ostalih bio je Devin Buker sa 49 poena, od kojih je 20 postigao sa linije slobodnih bacanja. Kevin Durent je zabeležio 33 poena i devet skokova.

Minesota će u polufinalu igrati protiv boljeg iz serije Denvera i Los Anđeles Lejkersa, u kojoj Denver vodi sa 3:1 u pobedama.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa su izjednačili na 2:2 protiv Dalasa u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto su slavili u gostima sa 116:111.

Krajem druge četvrtine Klipersi su imali 31 poen prednosti (55:24), ali je Dalas uspeo da se vrati u meč i u poslednjoj deonici i povede (105:104). Međutim, Džejms Harden je bio raspoložen u završnici i doneo pobedu Klipersima.

Najbolji kod Klipersa bili su Harden sa 33 poena, sedam asistencija i šest skokova i Pol Džrdž sa 33 poena i osam asistencija.

Kod Dalasa su se izdvojili Kajri Irving sa 40 poena, i Luka Dončić sa 29 poena i 10 skokova.

Naredni meč se igra u noći između srede i četvrtka u Los Anđelesu.

Košarkaši Indijane poveli su sa 3:1 protiv Milvokija u Istočnoj konferenciji, nakon što su na svom terenu slavili u četvrtom meču sa 126:113.

Najbolji kod Indijane bili su Majlis Tarner sa 29 i Tajris Halibarton sa 24 poena.

U odsustvu dva najbolja igrača Janisa Adetokunba i Demijana Lilarda, kod Milvokija su se izdvojili Bruk Lopes sa 27 poena i devet skokova i Kris Midlton sa 25 poena i 10 skokova.

Naredni meč se igra u utorak i domaćin je Milvoki.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.