U trendu

Minimalan poraz Partizana od Genta u Ligi konferencija

Fudbaleri Partizana poraženi su večeras na svom terenu od Genta sa 0:1, u meču trećeg kola Grupe B Lige konferencija.

Jedini gol na meču postigao je Sven Kums u 59. minutu.

Gent je sada prvi na tabeli Grupe B sa maksimalnih devet bodova, Partizan je drugi sa šest, dok Flora i Anortozis imaju po bod. 

Prvi udarac ka golu uputila je belgijska ekipa, kada je u 16. minutu šut Lorana Depotra iz šesnaesterca otišao preko gola.

Najbolju priliku u prvom delu imao je Partizan u 21. minutu, Kvinsi Menig je uputio asistenciju u sredinu, a Rikardo Gomeš je sa ivice kaznenog prostora šutirao pored gola.

Do kraja poluvremena obe ekipe nisu uspele da dodju do konkretnije šanse, i rezultat je ostao nepromenjen.

Crno-beli su prvi zapretili u nastavku meča, Menig je ubacio loptu, a Bibras Natho je sa peterca šutirao preko gola u 54. minutu.

Zatim je usledila ofanziva gostuju, koja je krunisana golom Kumsa u 59. minutu, koji je posle kornera sam sa pet metara glavom savladao golmana Partizana Aleksandra Popovića.

Popović je u narednom minutu vrhovima prstiju odbranio šut iz slobodnog udarca Vadisa Odidja-Ofoea.

Partizan je u nastavku pokušao da dodje do izjednačenja, a najbolju priliku imao je Igor Vujačić u 87. minutu, kada je sa više od 30 metara njegov udarac zakačio golman Genta Sinan Bolat, a lopta je zatim pogodila prečku.

Utakmici na stadionu Partizana prisustvovalo je gotovo 10.000 navijača.

Ranije danas u Grupi B kiparski Anortozis i Flora iz Talina odigrali su nerešeno 2:2.

Dva tima sastaće se u Belgiji 4. novembra, u okviru četvrtog kola Grupe B Lige konferencija, dok će istog dana Flora iz Talina dočekati Anortozis.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar