U trendu

Ministar Udovicic posetio opštine Vrbas i Bački Petrovac

VRBAS/BAČKI PETROVAC – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u okviru obilaska lokalnih samouprava, danas je posetio Vrbas i Bački Petrovac.

On je tom prilikom razgovarao sa predstavnicima opština o daljem unapređenju uslova za razvoj sistema sporta i razvoja perspektive omladine tog kraja.

Udovičić je na početku dana posetio rukometni klub Vrbas i ženski odbojaški klub Sutjeska iz Bačkog Dobrog Polja, družio se sa mladim sportistima i razgovarao o njihovim sportskim ciljevima i izazovima.

„Srećan sam što sam danas tokom poseta opština Vrbas i Bački Petrovac imao prilike da obavim sadržajne i korisne razgovore sa predstavnicima lokalne vlasti, ali i mladim sportistima i đacima ovoga kraja. Obostrano smo konstatovali važnost još veće povezanosti i saradnje na ostvarenju zajednickih ciljeva od najveceg i dugorocnog znacaja – aktivno ukljucivanje što veceg broja gradana svih uzrasta u sistem sporta kako bismo pozitivno uticali na vodenje zdravog nacina života i afirmacije vrednosti sporta u svim društvenim slojevima – narocito medu najmladima“, rekao je Udovičić.

Dodeljen je i vredan komplet sportske opreme Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, na radost prisutnih učenika i profesora.

U nastavku posete, Udovičić je obišao fudbalski klub Mladost iz Bačkog Petrovca, a kroz upoznavanje sa dečacima i devojčicama iz odbojkaškog istoimenog kluba imao prilike da se uveri u značaj sporta za njihovo odrastanje i zdrav razvoj.

Na kraju posete dodeljen je komplet sportske opreme i učenicima Osnovne škole „Jan Cajak“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.