U trendu

Minut ćutanja za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji uoči mečeva LŠ, LE i LK

NION – Sve utakmice Lige šampiona, Lige Evrope i Lige Konferencija, koje će biti odigrane ove nedelje, počeće minutom ćutanja za žrtve katastrofalnog zemljotresa u Turskoj i Siriji, saopštila je danas Evropska fudbalska unija (UEFA).

„Minut ćutanja pre početka biće održan na četiri prve utakmice osmine finala Lige šampiona, kao i na prvim mečevima šesnaestine finala Lige Evrope i Lige konferencija“, navela je UEFA.

Na terenima širom Evrope će biti istaknut komemorativni transparent sa porukom „Mi smo zajedno sa vama“ na turskom i arapskom jeziku. Poruku će takođe prikazivati TV emiteri i na ogromnim ekranima na svakom stadionu.

„LED table oko stadiona ostaće neosvetljene u trenutku tišine u znak najdubljeg saosećanja i pune podrške turskom i sirijskom narodu“, dodaje se u saopštenju.

UEFA je pre tri dana uplatila „početnu donaciju od 200.000 evra za podršku humanitarnim naporima nakon zemljotresa u Turskoj i Siriji“.

Prema poslednjim informacijama, više od 36.000 ljudi je poginulo u razornom zemljotresu, koji je pre nedelju dana pogodio Tursku i Siriju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)