Mirosavljević: Ni u skraćenom formatu se ne odričemo Evrope

BEOGRAD – Sportski direktor Čukaričkog Nenad Mirosavljević izjavio je da se klub sa Banovog brda ni u skraćenom formatu Superlige neće odreći borbe za plasman u Evropu.

FS S doneo je na sednici Izvršnog odbora odluku da će domaći šampionat biti nastavljen, ali bez plej-ofa i plej-auta, uz odigravanje preostala čcetiri kola u ligaškom delu.

„Odluka je takva kakva je, nama ne preostaje ništa drugo nego da joj se prilagodimo. Ne bih da se ponavljam, prethodnih dana smo dosta pričali na ovu temu, dali smo opširnu argumentaciju zašto bi bilo najbolje da se prvenstvo odigra prema unapred predviđenom planu i programu. Ukratko, smatrali smo da bi tako bilo najpoštenije. Sada moramo da se prilagodimo postojećoj situaciji, da se okrenemo takmičenju u preostala četiri kola. Naravno, i Kup takmičenje ce posle ovakve odluke Izvršnog odbora dobiti na značaju“, rekao je Mirosavljević za klupski sajt.

„Čukaricki se ni u ovom skraćenom formatu neće odreći borbe za plasman u Evropu. Trenutno smo petoplasirani, TSC je ispred nas, ima tri boda više i bolji međusobni skor. Na nama je da se spremimo na najbolji mogući način, da se borimo do kraja. Nadam se da će svi klubovi, iako možda nemaju preteranih takmičarskih ambicija posle ove odluke, igrati pošteno do kraja, sa najboljim timovima“.

Mirosavljević je dodao još da su mnoge stvari ostale nepoznate.

„Još uvek ne znamo kad će početi naredni šampionat, kad će se igrati kvalifikacije za evropska takmičenja, ovih dana bi trebalo i da se održi i žreb za četvrtfinale Kupa Srbije. Uglavnom, kao što sam već rekao, ostaje nam da se prilagodimo postojecoj situaciji“, zaključio je Mirosavljević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.