U trendu

MOK mora da zadrži etičke standarde

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah reao je danas da ta organizacija mora da pokaže da je ozbiljna u očuvanju etičkih standarda.

„Moramo da pokažemo da zaista idemo, da se nešto dešava, a ne samo da pričamo“, rekao je Bah na otvaranju 128. Skupštine MOK u Kuala Lumpuru.

Govoreći o korupcionaškom skandalu u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (Fifi) Bah je rekao da su „vremena u sportu teška, što se jasno vidi po nedavnim događajima u drugim sportovima“. „Ljudi danas zahtevaju veću transparentnost i žele da vide konkretne korake, kako ispunjavamo i dostižemo naše vrednosti i našu odgovornost“, rekao je on. MOK je nastojao da se distancira od problema u Fifi, koja je pod istragom američkih i švajcarskih vlasti o korupciji u svetskom fudbalu. Nekolicina visokih zvaničnika Fife uhapšena je početkom juna u sklopu istrage, a zbog tog skandala predsednik Fife Sep Blater podneo je ostavku.

Blater je član MOK-a, ali ne prisustvuje sastancima u Kuala Lumpuru. MOK će sutra izabrati domaćina Zimskih olimpijskih igara 2022. godine, a kandidovali su se Peking i Almati.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.