U trendu

Monako slavio protiv Borusije

Fudbaleri Monaka pobedili su večeras u Dortmundu ekipu Borusije sa 3:2 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Monako je slavio golovima Kilijana Mbapea u 19. i 79. minutu i autogolom Svena Bendera u 35. minutu. Strelci za Borusiju bili su Osman Dembele u 57. i Sindji Kagava u 84. minutu.

Fudbaleri Borusije i Monaka odigrali su meč nepuna 24 sata nakon eksplozija u blizini klupskog autobusa nemačke ekipe. Prepun stadion je igrače dočekao ovacijama, a igrači Borusije su na zagrevanje izašli u majicama sa likom Marka Bartre, povredjenog u jučerašnjem napadu.

I pored sjajne atmosfere i punog „Vestfalena“, igrači Borusije su vrlo slabo odigrali prvo poluvreme. Monako je na odmor otišao s prednošću od 2:0, ali su im u tome dosta pomogle i sudije.

Sudija Danijele Orsato je u 16. minutu prestrogo dosudio penal Monaku zbog faula Sokratisa Papastatopulosa nad Kilijanom Mbapeom. Odgovornost za izvodjenje jedanaesterca preuzeo je Fabinjo, ali je šutirao pored gola.

Samo tri minuta kasnije Monako je ipak poveo. Tomas Lemar je centrirao, a mrežu Borusije je butinom pogodio Mbape, ali iz ofsajda.

Nevoljama Borusije u prvom poluvremenu tu nije bio kraj, pošto je Bender u 35. minutu nakon centaršuta s leve strane panično reagovao i pogodio glavom svoj gol.

Borusija je u drugom poluvremenu zaigrala mnogo bolje i to se isplatilo u 57. minutu kada je Dembele smanjio na 2:1. Obamejang je petom loptu dodao do Kagave, ovaj je prosledio do Dembelea koji je golom završio sjajnu akciju Dortmunda.

Radamel Falkao je imao sjajnu priliku u 76. minutu, nije je iskoristio, pa je kazna stigla tri minuta kasnije. Mbape je presekao loše dodavanje igrača Borusije, istrčao sam ispred golmana domaće ekipe i lako ga savladao.

Kagava je u 84. minutu smanjio rezultat dobrom solo akcijom, ali to je bilo sve što su igrači Borusije uspeli da urade.

Revanš meč na programu je naredne nedelje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.