U trendu

Mondelo: Iznenađen sam i povređen optužbama igračica

MADRID – Bivši selektor ženske košarkaške reprezezacije Španije Lukas Mondelo izjavio je da je povređen i iznenađen optužbama dve igračice za zlostavljanje.

Košarkaški savez Španije raskinuo je ugovor sa Mondelo nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama u Tokiju, a dobijanju otkaza doprineleo je to što su ga dve iskusne košarkašice Marta Šargaj i Ana Kruz optužile za zlostavljanje i brutalne metode treninga, zbog kojih su imale zdravstvenih problema.

„Nikada za sve ove godine koliko sam bio u reprezentaciji Španije ili u Dinamo Kursku nisam bio obavešten o bilo kakvoj žalbi bilo koje igračice. Moje poštovanje prema mojim igračicama uvek bilo je maksimalno“, rekao je Mondelo za Mundo Deportivo.

Trener koji je od 2012. godine vodio nacionalni tim i osvojio sedam medalja na svim takmičenjima, ističe da ne razume optužbe svojih bivših igračcica.

„Nisam mogao da verujem šta čitam, bio sam veoma iznenađen i povređen. Marta Šargaj je bila jedna od najbližih igračica, za koju sam imao mnogo razumevanja“, rekao je Mondelo, koji tvrdi da je imao dobar odnos sa Kruz.

„Ona je meni oduvek bila omiljena igračica, uvek sam joj davao odlučujuće lopte i nikada me nije izneverila. Ne znam šta sam učinio da zaslužim ovo“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar