U trendu

Morinjo nezadovoljan igrom napadača

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Morinjo kritikovao je lošu igru svojih napadača u remiju protiv Anderlehta, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evropa.

Mančester junajted je sinoć odigrao 1:1 protiv Anderlehta u Belgiji. Engleski tim poveo je u 36. minutu golom Henrika Mhitarjana, a konačan rezultat postavio je Leander Dendonker u 86. minutu, iz prvog šuta u okvir gola. 

„Da sam odbrambeni fudbaler Mančester junajteda bio bih veoma uznemiren igrom svojih napadača. Defanzivci su obavili ozbiljan posao, a ljudi koji su trebali da reše utakmicu, to nisu uradili“, rekao je Morinjo, preneli su britanski mediji.

Fudbaleri Junajteda imali su 16 šuteva na gol, ali su iskoristili samo jedan.

U poredjenju sa rivalima za prva četiri mesta na tabeli, Mančester junajted ima problema i u Premijer ligi, pošto je postigao 46 golova. Čelsi, Totenhem, Liverpul, Mančester siti i Arsenal su postigli više od po 60 golova.
 
Najbolji strelac Junajteda je Zlatan Ibrahimović sa 28 golova u svim takmičenjima, dok su još jedino Mhitarjan i Huan Mata postigli dvocifreni broj golova.

„U Belgiji smo imali isti problem. Kontrolisali smo igru, imali smo šanse, ali nismo postigli dovoljno golova. Na mom lošem engleskom jeziku ne mogu da nadjem bolju reč nego aljkavo. Moramo da igramo mnogo ozbiljnije. Ako saberete igru dvojice ili trojice naših napadača, nećete izvući mnogo. Markus Rašford, Džes Lingard, Zlatan Ibrahimović i Entoni Marsijal, svi oni su igrali slično“, naveo je Morinjo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.