U trendu

Muratoglu: Teško će Serena do 24. gren slem titule u Parizu

NJUJORK – Serena Vilijams verovatno neće osvojiti rekordnu 24. gren slem titulu na predstojećem Rolan Garosu, izjavio je trener američke teniserke Patrik Muratoglu.

Bivša najbolja igračica sveta poslednju 23. titulu na nekom gren slemu osvojila 2017. godine, kada je bila najbolja na Australijan openu.

Od tada je igrala četiri finala na najvećim turnirama, ali nije uspela da se izjednači sa dugogodišnjom rekorderkom legendarnom Margaret Kort, dok na Rolan Garosu od 2016. godine nije prošla četvrto kolo.

„Od 2018. godine igrala je finale gren slema na svim podlogama, osim na šljaci. Kada igrate finale, niste tako daleko od pobede. Naravno, poslednji meč je uvek najteži. Postoji taj pritisak kada igrate meč za istoriju koji morate da budete u stanju da podnesete. Rekao bih da je na Rolan Garosu najteže jer zahteva da ona bude na vrhu sa fizičke spreme i ne ističe njene kvalitete na isti način. Ali mislim da će na drugim podlogama imati priliku“, Muratoglu u intervjuu za Rojters.

Vilijams, koja je u karijeri tri puta bila najbolja u Parizu, predstojeće prvenstvo Francuske dočekuje sa jednim trijumfom na šljaci ove sezone.

„Teško je reći da će osvojiti Rolan Garos, ali imamo još 10 dana da radimo, tako da moramo da iskoristimo najbolje moguće tih 10 dana i znam koliko Serena može da radi u kratkom periodu i koliko može da se napreduje“, zaključio je Muratoglu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.