U trendu

Murinjo: Želim da osvojim Ligu konferencija

TIRANA – Trener Rome Žoze Murinjo izjavio je da bi voleo zbog sebe, ali i zbog fudbalera i navijača rimskog kluba da osvoji Ligu konferencija.

Roma će se u sredu u Tirani boriti za trofej u novoformiranom evropskom klupskom takmičenju protiv Fejenorda. Rimski klub nikada u istoriji nije osvojio nijedan evropski trofej.

„Voleo bih zbog sebe da osvojim trofej, ali posebno zbog navijača Rome koji tako nešto dugo nisu iskusili i zbog igrača da naprave prvi korak u karijeri. Manje sam egocentričan, više sam klupski čovek. Neki bi rekli mekan“, rekao je Murinjo.

On je istakao da bi veliki klubovi morali ozbiljno da shvate Ligu konferencija.

„Bilo je kritika kada je počelo takmičenje. Ljudi su gledali plej-of bez nemačkih, engleskih ili španskih klubova, međutim, mi smo videli polufinale sa 70.000 gledalaca u Rimu, pune stadione u Marselju, Lesteru… Ovo takmičenje je postalo važno, veliki klubovi moraju da shvate ozbiljno Ligu konferencija“, rekao je Murinjo, koji je u trenerskoj karijeri dva puta osvojio Ligu šampiona (Porto i Inter) i po jednom UEFA kup (Porto) i Ligu Evrope (Mančester Junajted).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar