U trendu

Muslin objavio spisak za SAD, pozvan Paločević

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin objavio je danas spisak igrača iz Superlige za prijateljski meč protiv selekcije SAD u San Dijegu.

Muslin je za duel, koji nije u FIFA terminu, pozvao 18 fudbalera, po dvojicu iz Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine, među kojima je i Aleksandar Paločević, nakon što je novosadski klub stopirao njegov nastup za utakmicu u Dohi i izazvao veliku pompu.

Na spisku se nalaze, golmani: Filip Manojlović (Crvena zvezda) i Ognjen Čančarević (Radnik Surdulica) i igrači: Nikola Maraš (Rad), Lazar Jovanovic (Borac, Čačak), Vladimir Kovačević, Aleksandar Paločević (Vojvodina), Nemanja Ćalasan (Spartak Spartak), Marko Klisura (Bačka), Nikola Ćirković (Voždovac), Nemanja Miletić, Marko Jevtović (Partizan), Stefan Panić (Metalac), Jovan Đokić (Javor), Marko Gobeljić (Napredak), Enver Alivodić (Novi Pazar), Srđan Plavšić (Crvena zvezda), Marko Mrkić (Radnicki Niš) i Saša Jovanović (Mladost Lučani).

„U slučaju nekih nepredviđenih okolnosti, odnosno povreda, imamo i nekoliko igrača u rezervi koji isto tako mogu da odgovore obavezama u ovom meču. Ne bi bilo fer prema klubovima da im uzimamo igrače sa priprema, a da ne igraju u San Dijegu. Imamo pravo na šest izmena, tako da će prakticno svi dobiti šansu“, rekao je Muslin za sajt FSS.

On je dodao da je izašao u susret Čukaričkom da ne zove nijednog fudbalera jer je trener Nenad Lalatović tek došao u klub.

„Nedavno su promenili trenera i razumemo ih“, rekao je Muslin i poručio da je duel u San Dijegu idealna šansa da se nametnu pojedinci za A tim.

„Njihovi reprezentativci nastupaju u MLS ligi, gotovo da nemaju „strance“ u ekipi. Mi gledamo sebe, želim da vidim kvalitet momaka iz naše lige, način na koji će se adaptirati. I ako se neko od njih nametne dobrom igrom, zašto se ne bi našao i na spisku za meč sa Gruzijom u martu.Idemo u SAD da ostavimo dobar utisak, postignemo dobar rezultat“, zaključio je Muslin.

Prijateljska takmica između SAD i Srbije igra se 29. januara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar