U trendu

MVP Nikola: Srbin novim tripl-dablom razbio Detroit pa odmarao (video)

Srpski majstor košarke Nikola Jokić nastavio je da teroriše rivale u najjačoj ligi na svetu pred sam kraj regularnog dela sezone, i početak plej-ofa. Denver je pobedio Detroit rezultatom 104:91, a Somborac je upisao 16. ovosezonski, a ukupno 58. u karijeri tripl-dabl, posle čega ga je trener Majkl Meloun poslao na zasluženi prevremeni odmor.

Od samog starta Nikola Jokić se razgoropadio, pa je već na kraju prvog poluvremena bio nadomak tripl-dabl učinka, s obzirom na to da je imao 13 poena uz devet skokova i isto toliko asistencija.

Srpski centar je već u uvodnim minutima treće četvrtine uspeo da bude trocifren u pomenutim kolonama, a meč je završio sa 20 poena, 15 skokova i 11 asistencija, dok u četvrtoj deonici nije ulazio na parket već je uživao u unapred obezbeđenom trijumfu Nagetsa.

​​Poigravao se Jokić, koji je ukupno na parketu proveo tek nešto više od 26 minuta, sa košarkašima Detroita, koji nisu imali rešenje za njega. Podršku je imao od Hauarda koji se takođe zautavio na 20 poena, i nadoknadio je skromno napadačko izdanje Porter Džuniora.

Trener Denvera Majkl Meloun pričao je pre meča da Nagetsi moraju da budu pametni pred početak plej-ofa, da ne smeju da izgube više nijednog košarkaša, pa zato ne čudi što je Jokić pre vremena izveden iz igre.

Naravno, Meloun se posle nove pobede svoje ekipe osvrnuo na još jednu maestralnu partiju srpskog centar, koji vodi u trci za MVP priznanje ove sezone.

„Nikola je neverovatan ove godine. Mislim da nema nikakve dileme da je MVP za ovu sezone“, kratko je istakao Meloun.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar