U trendu

Na današnji dan pre 16 godina Đoković osvojio prvu titulu

BEOGRAD – Najbolji srpski teniser Novak Đoković na današnji dan pre 16 godina osvojio je prvu ATP titulu u Amersfortu.

Na holandskoj šljaci Novak je tada redom pobeđivao zemljaka Borisa Pašanskog (6:0, 6:3), Čeha Tomaša Ziba (6:4, 6:2), Marka Žikela iz Francuske (6:3, 6:4), meč polufinala predao mu je Giljermo Korija početkom drugog seta, da bi u finalu bio bolji od Čileanca Nikolasa Masua sa 7:6, 6:4.

Đoković 16 godina kasnije na svom kontu ima 88 ATP titula, uključujući i 21 grend slem trofej. U karijeri je od turnirskih nagrada zaradio 158.996.253 dolara, što je najviše u istoriji tenisa.

Srbin je u bici sa Špancem Rafaelom Nadalom za zvanje najboljeg tenisera svih vremena. Nadal za sad ima jedan grend slem trofej više (22), ali je to gotovo jedini parametar koji ide u njegovu koristi u pomenutoj debati.

Đoković je trenutno na odmoru u Dubrobvniku jer će zbog zakona u SAD i Kanadi, koji ne dozvoljavaju ulazak u zemlju nevakcinisanim strancima, propustiti turnire na tlu Severne Amerike.

„Na odmoru sam, iskoristio sam priliku da dođem i do Dubrovnika koji je jedna od najlepših destinacija. Najbolje se odmaram na moru, ali uvek imam i neke fizičke aktivnosti. Stigao sam sa svoja dva mlađa brata, iskoristili smo priliku da malo budemo zajedno. Dugo nismo provodili kvalitetno vreme zajedno i eto, sada smo tu. Obilazimo hrvatsku obalu i uživamo“, izjavio je Đoković za portal Index.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.