U trendu

Najbolji mladi fudbaleri regiona na turniru „Footbal friends

FOČA – U Foči će od 29. do 31. jula ove godine na stadionu Sutjeske odigrati tradicionalni 16. Međunarodni omladinski (U17) fudbalski turnir „Footbal friends“, saopšteno je danas.

Na turniru će učestvovati Crvena zvezda, Beograd (Srbija), Rijeka (Hrvatska), Akademija Pandev, Strumica (S. Makedonija), Borac, Banjaluka (Republika Srpska), Sutjeska, Nikšić (Crna Gora), Željezničar, Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Vojvodina, Novi Sad (Srbija), Sutjeska, Foča (Republika Srpska).

Tokom turnira biće održan i Okrugli sto pod nazivom „Fudbal – most prijateljstva“ na kome će učestvovati predstavnici klubova učesnika turnira, grada domaćina, Fudbalskih saveza Bosne i Hercegovine i Republike Srpske…
Na okruglom stolu biće promovisana i knjiga na srpskom i engleskom, autora Zorana Avramovića, predsednika „Football friends“, pod nazivom „Fudbal – most prijateljstva“. Ova knjiga, monografija, svojim sadržajnim konceptom nije samo pamćenje i faktografija, već i nastojanje tumačenja jednog vremena. Nije putovanje kroz vreme, već vreme putovanja, koje još traje…

Načelnik opštine Foča, Milan Vukadinović posetio je stadion „Rajko Mitić“ i uručio predsedniku Crvene zvezde Svetozaru Mijailoviću specijalnu zahvalnicu. Fudbalski klub Crvena zvezda je jedini klub koji je tokom svih dosadašnjih 15 godina učestvovala na svim turnirima, što je istakao i načelnik opštine Foča i dodao da je čast i zadovoljstvo biti u kontinuitetu domaćin velikom broju klubova iz sveta i regiona tokom proteklih 15 godina, a posebno Crvenoj zvezdi.

Mijailović se zahvalio na priznanju koje je primio u ime kluba i izrazio verovanje da će Crvena zvezda nastaviti lepu tradiciju učestvovanja na turniru „Footbal friends“, naglasivši da se su se svi igrači i stručni štab Crvene zvezde u svakom trenutku osećali dobrodošli u prijateljskom okruženju u Foči.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.