U trendu

Najk želi Đokovića

Američki gigant sportske opreme sprema ponudu za najboljeg srpskog tenisera koja se ne odbija, a Novaku 2017. ističe ugovor sa “Uniklom”.

Španski portal „Marketing deportivo“ prenosi da „Najk“ sprema srpskom teniseru ponudu koja se ne odbija, u želji da ponovo preuzme primat u „belom sportu“. Dva glavna zaštitna lica, Rodžer Federer i Rafael Nadal, daleko su od šampionske forme, a Švajcarac je blizu završetka karijere. Američka kompanija spala je na jedno slovo u top-tenu – samo Rafa nosi njihovu opremu.

Donedavno najbolji teniser sveta je u maju 2012. potpisao petogodišnji ugovor sa „Uniklom“ vredan oko 40 miliona dolara. Još tada je postojalo veliko interesovanje „Najka“, koji je želeo da uskoči u igru posle raskida saradnje Đokovića i „Serđo Takinija“. Italijanska kompanija nije mogla da isprati ogromne uspehe Srbina, nije imala novca da isplati sve bonuse. Pravo niotkuda pojavili su se Japanci, koji nisu pitali za cifru. Tada još malo poznata kompanija ponudila je Novaku sjajne uslove i „Najku“ je propala ideja da obuče „veliku trojku“ svetskog tenisa.

Federer i Nadal su 2008. dobili desetogodišnje ugovore vredne po 100 miliona dolara, ali ih ove godine maltene uopšte nije bilo na velikoj sceni. Serena Vilijams više nije najbolja teniserka sveta, a Marija Šarapova je imala aferu oko dopinga, pa „Najku“ hitno treba neko da ih vrati u vrh „belog sporta“. Novak je trenutno kandidat broj jedan.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.