U trendu

Najki objasnio razloge raskida ugovora sa Nejmarom

VAŠINGTON – Američka kompanija „Najki“ odlučila je da prekine dvogodišnju saradnju s brazilskim fudbalerom Nejmarom zato što je odbio da sarađuje u istrazi o navodnom seksualnom nasilju koje je prijavila jedna od radnica te kompanije.

„Bilo bi neprimereno da kompanija nekoga optužuje bez iznošenja činjenica za takve tvrdnje, ali Najki je prekinuo vezu sa sportistom jer je odbio saradnju u dobronamernoj istrazi verodostojnih navoda zaposlenog o nezakonitim radnjama“, saopštila je za „Vol strit džornal“ juče kompanija, prenosi BBC.

Prošlog leta „Najki“ je raskinuo ugovor s brazilskim fudbalerom, bez objavljivanja razloga za takav potez, a sada je za „Vol strit džornal“, objasnio da je razlog što je poznati fudbaler odbijao da bude deo interne istrage o seksualnom nasilju izvršenom 2016.godine, a koje je kompaniji prijavila jedna od radnica same kompanije tokom 2018.godine.

„Najki“ je na kraju odlučio da s Nejmarom prekine bilo kakvu saradnju, verujući svojoj radnici.

Nejmarova portparolka u izjavi za „Vol strit džornal“ negirala je seksualni napad fudbalera i navodi se da je ugovor prošle godine raskinut isključivo iz komercijalnih razloga.

Ona je najavila i da će se Nejmar energično braniti od svih neutemeljenih napada u slučaju da protiv njega bude izneta bilo kakva optužba što se do sada nije dogodilo.

Nejmar je tokom 2019. godine već bio optužen za silovanje žene u Brazilu, što je na kraju odbačeno.

On je u leto 2017. godine napustio Barselonu i za 222 miliona evra prešao u redove PSŽ-a čiji je i danas član.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.