U trendu

Najseksipilnija teniserka odlazi u penziju, njena odluka šokirala svet (foto)

Dominika Cibulkova je bila jedna od najtalentovanijih teniserki u poslednjoj deceniji. U karijeri je osvojila osam titula, bila je u finalu Australijan Opena i četvrta na svetu, ali je u 30. godini odlučila da vreme da reket okači o klin.

Zgodna Slovakinja otišla je u tenisku penziju i tako u velikoj tuzi ostavila brojne teniske fanove koji su je pratili tokom njene karijere.

Godinama nas je uveseljavala svojim predstavama na teniskim terenima, ali i s provokativnim izdanjima na društvenim mrežama gde je znala da mnogo toga pokaže i izmami svojim fanovima osmeh na lice.

Mnogi bi rekli da je prekid karijere u 30. godini možda preuranjen potez, ali želja za tenisom je kod Dominike  splasnula, a to dokazuje i WTA lista na kojoj se pala na 315. poziciju.

– Jako sam dugo razmišljala o kraju karijere, nije se to dogodilo odjednom. U Majamiju sam u martu znala da bi to možda mogao biti moj poslednji meč. Nakon toga sam razgovarala s mojim trenerom koji me je podsetio: ‘Obećala si da ćeš igrati Fed Cup i tako se možeš oprostiti od navijača u Slovačkoj i tek tada ćeš videti kako ćeš se osećati’. Htela sam da objavim penziju odmah posle Rolan Garosa gde sam odigrala poslednji meč, ali htela sam da uživam u letu, posvetim se sebi i onda da vidim kako će sve ispasti – rekla je Slovakinja za službenu stranicu WTA.

Cibulkova je u karijeri osvojila osam titula, došla je do finala Australijan opena 2014. godine kada je izgubila od Li Na, a bila je i u polufinalu Rolan Garosa. Najbolji tenis karijere igrala je između 2016. i 2017. kada je bila i 4. na svetu, ali od tada je krenuo njen strmoglavi pad. Sve manje je postala zainteresovana za tenis, a sve više za modu, Instagram i golišave fotografije. Naravno, muški deo njenih navijača nije imao ništa protiv.

Nema više treninga, putovanja, to je sada sve iza seksi teniserke, pa kakvi su joj dalji planovi za život?

– Šta god radim, radim 100 posto. Kada sam još igrala, nikada nisam razmišljala o tome šta ću raditi kada odem u penziju. Prošle godine sam investirala u tenisku akademiju, boravila sam tamo i pomagala deci. Ja sam i dalje u tenisu, to je nešto što znam da mogu raditi ceo život.

Osnovala je tenisku akademiju ‘Tenis4life Dominika Cibulkova’ u Bratislavi, a uz to još učestvuje i u brojnim humanitarnim organizacijama.

Bila je jedna od najzgodnijih teniserki koju smo imali prilike gledati na teniskim terenima, a imala je sjajnu defenzivnu igru kojom je izluđivala i najbolje svetske teniserke. A obožavatelje je nečime drugim izluđivala, a to je objavama na Instagramu kojih, nadamo se, će sada biti još više jer će Dominika imati mnogo više vremena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)