U trendu

Najveći regionalni fitnes sajam u Beogradu

BEOGRAD – Najveći regionalni sajam fitnesa, velnesa i zdravlja „Belfis“ održaće se drugi put za redom od 12. do 14. oktobra u Beogradu.

U hali 3 Beogradskog sajma, na oko 5.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, okupiće se više od 100 izlagača iz Srbije, Nemačke, Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske, Bugarske i drugih zemalja koji će predstaviti svoje nove brendove, sprave, rekvizite, suplemente, kao i rekreativne i sportske programe koji su trenutno hit u svetu.

Tokom tri dana sajma očekuje se oko 10.000 posetilaca koji će na raspolaganju imati više od 60 aktivacija na tri bine, kao i prezentacije vezane za fitnes, velnes, mešovite borilačke veštine, aktivnosti za decu, bodibilding…

Posebnu vrednost sajmu daće i održavanje osmog Evropskog fitnes kongresa, kao i raznih seminara i predavanja vrhunskih stručnjaka.

„Prvenstvena ideja za organizaciju ovakvog sajma jeste promocija zdravog života i zdrave ishrane, popularizacija rekreacije i fitnesa, a sve u cilju stvaranja zdravije nacije. Poslednja istraživanja ukazaju na dramatičnu porast gojaznosti stanovištva koja je u poslednje tri decenije sa svega šest odsto skočila na čak 20 procenata. Zato je neophodno na sve načine isticati važnost fizičkog vežbanja kao najefikasnijeg načina prevencije zdravlja, naročito kod dece“, rekao je Dragan Tomašević, jedan od organizatora ovog sajma i generalni sekretar Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Prema njegovim rečima, upravo iz tog razloga svim posetiocima biće omogućeno da provere svoj zdravstveni i fitnes status.

„Na galeriji Hale 3 biće formiran medicinski korner gde će se vršiti osnovna antropometrijska merenja, kardio sken analiza koja olakšava prepoznavanje potencijalnih zdravstvenih tegoba kod rekreativaca, ali i utvrđuje dijagnostiku sportskih performansi. Meriće se nivo stresa, krvni pritisak, utvrđivati telesni sastav, analize kičmenog stuba, davaće se predlozi ishrane i programi sportskih aktivnosti i sve to besplatno“, rekao je Tomašević.

Poseban program pripremljen je za najmlađe posetioce:

„U dečijoj zona mališani će moći da uživaju u mnoštvu aktivnosti, različitim igrama, vežbama sa loptom, poligonima, demonstracijama školica sporta, promociji raznih sportova, ali i zabavnim programima. Sve te aktivnosti biće usmerene ka tome da deci predstavimo koliko je za dobro zdravlje, pravilan rast i razvoj, ali i bolje rezultate u školi važno redovno bavljenje sportom“, rekao je Tomašević.

On je dodao da će i za sve trenere i instruktore biti obezbeđen izuzetno bogat program radionica na kojima će moći da se upoznaju i ovladaju novim ili usavrše postojeća znanja i veštine u svim oblastima fitnesa: grupni aerobni programi, funkcionalni trening, pilates kao i personalni treninzi.

Organizatori pripremaju i brojna iznenađenja, poklone za posetioce, kao i takmičenja u powerliftingu, fit kidu i bodibilding reviju.

Ulaznice za Sajam fitnesa, velnesa i zdravlja koštaće 250 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar