U trendu

Napoli, Olimpijakos, Sevilja i Maribor u Ligi šampiona

Fudbaleri Napolija, Olimpijakosa, Sevilje i Maribora plasirali su se večeras u Ligu šampiona, pošto su u baraž utakmicama bili bolji od Nice, Rijeke, Bašakšehira i Hapoela Ber Ševe.

Napoli je večeras sa 2:0 pobedio Nicu u gostima golovima Hosea Kaljehona u 48. i Lorenca Insinjea u 89. minutu i tako ukupnim rezultatom 3:0 izborio plasman u Ligu šampiona, dok je Olimpijakos u Hrvatskoj slavio sa 1:0 pogotkom Marka Marina u 25, te ukupnim rezultatom 3:1 došao do plasmana u najjače evropsko takmičenje.

Sevilja je na svom stadionu igrala nerešeno 2:2 sa sa istambulskim Bašakšehirom, ali je španski tim do plasmana došao zahvaljući trijumfu 2:1 od pre šest dana u Turskoj, dok je slovenački Maribor zahvaljujući postignutom golu u gostima (2:1) i večerašnjem trijumfu od 1:0 izborio plasman u LŠ posle tri godine.

Golove za trijumf Sevilje postigli su Serhio Eskudero u 52. minutu i Visam Ben Jeder u 75, dok je strelac jedinog pogotka za Bašakšehir bio Eljero Elija u 17. minutu.

Najneizvesnije bilo je u Sloveniji, gde je Maribor na kraju slavio golom Mitje Vilera još u 15. minutu.

Ranije danas Seltik je poražen sa 3:4 od Astane, ali je škotski klub ukupnim trijumfom od 8:4 izborio plasman u Ligu šampiona.

Pobednici baraža naći će se u petak na baražu za grupnu fazu Ligu šampiona koji počinje u 12.00 u Nionu, dok će poraženi biti učesnici žreba za Liga Evropa koji je na programu sat vremena kasnije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar