U trendu

Napoli u gostima pobedio Ajntraht Frankfurt

Fudbaleri Napolija pobedili su večeras u gostima Ajntraht iz Frankfurta sa 2:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Strelci za Napoli bili su Viktor Osimen u 40. i Đovani Di Lorenco u 65. minutu.

Prvu šansu imao je Napoli u 18. minutu. Pjotr Zjelinski je iz kornera oštro centriraro na prvu stativu, ali je odbrana Ajntrahta uspela da interveniše.

U nastavku akcije Hviča Kvarchelija je oprobao udarac sa distance ali je golman Ajntrahta Kevin Trap dobro intervenisao.

U samo dva minuta Napoli je imao dve odlične prilike da povede. Prvo je Irving Lozano u 34. minutu izbio sam ispred golmana Ajntrahta, dobro šutirao, ali je njegov udarac zaustavila stativa.

Lopta se do stative odibila da Viktora Osimena, koga je u kaznenom prostoru oborio Aurelijo Buta, a sudija Diaš je pokazao na „belu tačku“.

Odgvornost je preuzeo Hviča Kvarachelija, šutirao u desni ugao, ali je Trap odlično intervenisao i odbranio njegov udarac.

Četiri minuta kasnije Napoli je golom Osimena stigao do vođstva. Lobotka je oduzeo loptu na svojoj polovini, uposlio Lozana koji je prošao po desnoj strani, odlično centrirao, a Osimen je sa tri metra prosledio loptu u nebranjenu mrežu.

Odmah po polasku sa centra, odbrana Ajntrahta je napravila grešku. Loptu je oduzeo Lozano, i iz gotovo preslikane akcije kao kod prvog gola, Osimen je ponovo zatresao mrežu, ali je ovoga puta bio u ofsajdu.

Napoli je u prvom delu bio bolji rival, imao je više udaraca ka golu, i zasluženo je sa prednošću otišao na odmor.

Prvu prliku u nastavku Napoli je imao u 56. minutu. Lozano je proigrao Kvaracheliju, koji je izašao sam ispred Trapa, ali je golman Ajntrahta odlično reagovao.

Od 57. minuta Ajntrah je ostao sa igračem manje, pošto je Kolo Muani dobio direktan crveni karton, nakon oštrog starta nad Andreom Anguisom.

Đovani Di Lorenco je duplirao prednost Napolija golom u 65. minutu. Kvarachelija je odigrao odličan povratni pas petom, a kapiten Napolija je precizno šutirao sa ivice šesnaesterca i pogodio donji levi ugao gola Ajntrahta.

Napoli je u nastavku kontrolisao dešavanja na terenu, i mirno priveo meč kraju.

Revanš meč je na programu za tri nedelje i igraće se u Napulju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.