U trendu

Naša šampionka izgubila bitku sa retkom trudničkom bolešću? (foto)

Tragična vest zadesila je srpski sport jer je zbog komplikacija tokom porođaja preminula reprezentativka Srbije u streljaštvu, olimpijska učesnica i evropska prvakinja Bobana Momčilović Veličković.

Bobana se pre dvadesetak dana porodila, međutim u međuvremenu je došlo do komplikacija iz zasad nepoznatog razloga, zbog čega joj se stanje naglo pogoršalo, a lekari nisu uspeli da joj spasu život.

Sedam dana imala je preeklampsiju, ali doktor to nije ustanovio… Poslednjih dana mozak bio bez funkcije. Nažalost, nije videla dete nijednom, prenose domaći mediji.

Streljaštvom je počela da se bavi sa devet godina u rodnom Boru i bila je članica lokalnog kluba

Prvu medalju na velikim međunarodnim takmičenjima osvojila je 2007, kada je na Evropskom prvenstvu u francuskom Dovilu izborila bronzu vazdušnim pištoljem u juniorskoj konkurenciji.

U seniorskom debiju na najvećim takmičenjima, na šampionatu Evrope u norveškom Merakeru 2010. postala je šampionka Evrope vazdušnim pištoljem. Isti uspeh ponovila je i na EP u finskom Vierumaekiju 2012, kao i ove godine na Evropskom šampionatu u Vroclavu. Jedna od najboljih svetskih takmičarki pištoljem u 21.veku. Na Evropskim prvenstvima vazdušnim oružjem održavala je kontinuitet visokih plasmana i godinama dokazivala da pripada elitnom krugu strelaca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.