najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nastavnici: Ogrešili smo se o Novaka

Direktorka OŠ “Bora Stanković“ Zdravka Marjanović ispričala je u intervjuu za beogradske medije, kako su se nastavnici „ogrešili o Novaka“.

Naime, Novak je od petog razreda osnovne školu završio vanredno jer mu sportske obaveze nisu dozvolile da dolazi redovno, a njegovi izostanci su postajali veliki problem pošto profesori nisu bili blagonakloni prema tome, pa su mu samim tim i ispiti bili mnogo teži.

“To nam je bila dobra lekcija. Prema današnjim generacijama smo mnogo tolerantniji. Naučili smo na njegovom primeru da treba podržimo sportiste i imamo maksimalno razumevanje za njihove ambicije“, rekla je direktorka.

Kako kaže, niko tada nije mogao da pretpostavi da će tada mali Novak kasnije postati prvi reket sveta.

2 komentara
  1. Dragan

    Kakve blakonaklonosti, samo pričaju priče: dete mi trenira odbojku, završila je osnovnu školu sa 5 00, Vukova diploma, ali da ode sa sedmog časa, teško su je puštali.

  2. Louis Krstic

    Apelovao bih da nastavnici ne smanjuju svoje kriterijume zbog slučaja “Novak.” Kriterijumi i prepreke postoje baš zato da ih mogu savladati samo oni koji stvarno imaju sposobnosti da idu dalje i ostvare nešto više. Bolje je da neko ostane već na prvoj prepreci ako u sebi nema dovoljno kapaciteta za vidljive rezultate. Krajnje je vreme da shvatimo, da nas život gradi, uzdiže i od nas pravi ljude upravo na preprekama. Kamo sreće da to shvate i roditelji i ne budu popustljivi prema deci ispunjavajući im svako želju i praveći od njih nesposobne ljude. Onaj ko u sebi nema motivacije i nema snage i duhovne zrelosti, može biti guran ili vučen do cilja i od toga na kraju niko neće imati koristi. Ni on niti njegova porodica, ali ni društvo. Podsetimo se da život ima svoj smisao, cilj, svrhu, ali i metode koje treba spaziti i poštovati kroz promenu. Za Novaka ipak pohvala – on je već shvatio da su prepreke glavni graditelji jedne osobe.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike