U trendu

Navijači i vlada Hong Konga ljuti jer Mesi nije igrao prijateljsku utakmicu

Navijači u Hong Kongu zviždali su danas fudbalerima Intera iz Majamija, tokom prijateljske utakmice sa izabranim timom lokalne lige, pošto Lionel Mesi nije igrao za američki klub.

Inter je danas pobedio ekipu iz Hong Konga 4:1 pred oko 40.000 navijača. Mesi nije igrao zbog povrede tetive, a utakmicu je zbog problema sa kolenom propustio i Luis Suares.

Navijači su zviždali i uzvikivali da im se vrati novac za ulaznicu, a negodovali su i kada im se obratio suvlasnik Intera Dejvid Bekam.

Vlada Hong Konga saopštila je da će organizator utakmice dobiti umanjena sredstva.

„U vezi sa tim što Mesi nije igrao danas, vlada kao i svi fudbalski navijači, su izuzetno razočarani zbog angažmana organizatora. Organizator duguje svim navijačima objašnjenje. Naš komitet će preduzeti dodatne mere sa organizatorima u skladu sa odredbama i uslovima, što uključuje smanjenje iznosa finansiranja zbog toga što Mesi nije igrao“, navodi se u saopštenju, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Komitet je odobrio 1,5 miliona funti za događaj, kao i dodatna sredstva za mesto održavanja.

Na stadionu u Hong Kongu okupilo se 38.323 navijača, koji su platili 101 funtu za ulaznicu.

Uzvici „Hoćemo Mesija“ pojačali su se u drugom poluvremenu, ali je Argentinac nastavio da gleda utakmicu sa klupe.

Organizatori su saopštili da pre utakmice nisu znali da Mesi i Suares neće igrati.

„Lekarska ekipa njihovog kluba smatrala je da Mesi i Suares nisu sposobni da igraju na svačije, uključujući i naše, razočaranje“, navodi se.

Trener Intera Herardo Martino izvinio se navijačima.

„Shvatamo da su navijači razočarani odsustvom Mesija i Suaresa i zbog toga se izvinjavamo, ali to je odluka koju je doneo naš lekarski tim. Da je postojao način da igraju makar i malo, mi bismo to uradili, ali to bi bio preveliki rizik“, rekao je Martino.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar