U trendu

Navijači na Rolan Garosu zviždali Ukrajinki jer nije htela da se rukuje sa Beloruskinjom

Navijači na Rolan Garosu u Parizu zviždali su danas ukrajinskoj teniserki Marti Kostjuk, koja posle današnjeg poraza od Beloruskinje Arine Sabalenke nije želela da joj pruži ruku.

Sabalenka se plasirala u drugo kolo pošto je pobedila Kostjuk sa 6:3, 6:2. Kao što je običaj, igrači se na kraju mečeva rukuju pored mreže, ali Kostjuk to nije želela da učini, pošto Belorusija podržava rat u Ukrajini.

Ona se rukovala samo sa sudijom i otišla da pokupi svoje stvari, zbog čega su joj zviždali navijači na terenu „Filip Šatrije“, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Sabalenka je prvo pomislila da navijači njoj zvižde, ali je shvatila da su zvižduci upućeni Kostjuk, koja je na isti način ispraćena i kada je napuštala teren.

„Bio je vrlo težak meč, emotivno težak. Mislila sam da meni zviždite pa sam bila iznenađena. Ali onda sam osetila vašu podršku“, rekla je Sabalenka u intervjuu na terenu posle meča.

Sabelnka je u više navrata rekla da „niko ne podržava rat“.

Kostjuk je odbila da se rukuje i sa Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom na prošlogodišnjem Ju Es openu.

Na konferenciji za novinare, Sabalenka je rekla: „Oko situacije sa ratom, rekla sam mnogo, mnogo puta: niko na ovom svetu, ruski sportisti ili beloruski sportisti, ne podržava rat“.

„Niko. Kako možemo da podržimo rat? Naravno da ga ne podržavamo. Da nekako možemo da utičemo, mi bismo ga zaustavili, ali nažalost, to nije u našim rukama“, dodala je ona.

Sabalenka je jedan od favorita za osvajanje trofeja u Parizu, a mogla bi da postane prva teniserka sveta ako branilac titule Poljakinja Iga Švjontek ne uspe da se plasira u četvrtfinale.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.