U trendu

NBA liga suspendovala Dža Moranta na osam utakmica

NJUJORK – NBA liga suspendovala je danas košarkaša Memfisa Dža Moranta na osam utakmica, nakon istrage koja je vođena zbog incidenta u Denveru kada je plejmejker snimao pištolj za društvene mreže.

Suspenzija neće imati finansijski karakter i objavljena je zbog ponašanja košarkaša koje je štetno po ligu, prenosi Basketnjuz.

„Na osnovu informacija dobijenih tokom istrage, liga nije zaključila da je pištolj o kome je reč pripadao Morantu, da ga je on uneo u noćni klub ili da ga je izložio duže od kratkog perioda. Istraga takođe nije utvrdila da je Morant posedovao pištolj dok je putovao sa timom ili u bilo kom NBA objektu, a vlasti Kolorada nisu našle dovoljan razlog da optuže Moranta za zločin“, saopštila je liga.

„Morantovo ponašanje je bilo neodgovorno, nepromišljeno i potencijalno veoma opasno. To takođe ima ozbiljne posledice s obzirom na njegovo ogromno praćenje i uticaj, posebno među mladim navijačima koji se ugledaju na njega. Izrazio je iskreno skrušenost i kajanje zbog svog ponašanja. Jasno mi je takođe stavio do znanja da je naučio nešto iz ovog incidenta i da razume svoje obaveze i odgovornost prema Memfis Grizlisima i široj NBA zajednici daleko od njegove igre na terenu“, izjavio je komesar NBA lige Adam Silver.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.