U trendu

NBA plej-of: Toronto i Atlanta vode sa 3:2

Košarkaši Toronta pobedili su prošle noći na svom terenu Indijanu sa 102:99 i tako poveli sa 3:2 u prvoj rundi plej-ofa NBA lige.

Demar Derozen je prošle noći konačno zaigrao na svom nivou, postigao je 34 poena i tako predvodio svoju ekipu do pobede u petoj utakmici serije.

„Stvar je u strpljenju. Moraš ostati na svom putu. To mi radimo“, rekao je Derozan posle utakmice.

Njega su najbolje pratili Kajl Lauri sa 14, Jonas Valančunas je dodao 11, dok je Bizmark Bijombo utakmicu završio sa 10 poena i 16 skokova.

Indijani za pobedu nisu bila dovoljna ni 39 poena Pola Džordža, kao ni 13 poena prednosti u poslednjoj četvrtini.

Solomon Hil je u finišu utakmice pogodio za tri poena, ali su sudije presudile da je vreme isteklo, tako da je pobeda ostala u Torontu.

Naredna utakmica ove serije se igra u noći izmedju petka i subote i Toronto će tada imati priliku da stigne do svoje prve pobede u plej-ofu kada su u pitanju serije od sedam mečeva.

„Ako u narednu utakmicu ne udjemo kao što smo sada u poslednju četvrtinu, biće to dug meč“, rekao je trener Toronta Dvejn Kejsi.

Do prednosti od 3:2 u seriji prošle noći stigla je i Atltanta, koja je na domaćem terenu slavila protiv Bostona sa 110:83.

Najzaslužniji za pobedu Atlante bili su Majk Skot sa 17 poena, Džef Tig i Kent Bejzmor su dodali po poen manje, dok je Kajl Korver postigao 15. U redovima Bostona najbolji je bio Evan Tarner sa 15 poena.

Naredna utakmica igra se u noći izmedju četvrtka i petka u Bostonu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.