U trendu

Ne mogu čašu da dignem

Šokantno je delovao poraz Ane Ivanović već u prvom vimbldonskom kolu, ne toliko zbog poraza, koliko zbog činjenice da je njena protivnica, Ruskinja Aleksandrova, tek 223. na svetu.

Ali kada je Ana došla na pres konferenciju, zagonetka – kako bivša kraljica tenisa može da izgubi od tako slabo rangirane rivalke – dobila je odgonetku.

– Već dve nedelje muku mučim sa zglobom – istakla je posle poraza sa 6:2, 7:5.- Veoma mi je teško da ubrzam forhend zbog bolova. Sve sam pokušala da budem spremna za ovaj turnir, ali ruka je još rovita. Čak sam razmišljala i da ne igram ovde.

Potom je objasnila šta se desilo.

– Problem je počeo na Majorci, pre dve nedelje, kada sam počela da igram na travi. Da li zbog loših odksoka, počela sam da osećam bol u zglobu. Bukvalno ne mogu ni čašu da podignem bez zavoja. Igrala sam sve mečeve sa tejpom i uz pomoć Volterena. Uzela sam dva-tri dana slobodno posle Majorke da se oporavim,.ali me je opet zglob zaboleo čim sam počela da igram.

Veruje da će se oporaviti do puta u Rio.

– Neću ništa igrati do Olimpijade, nadam se da će se povreda smiriti. Snimiću zglob na rendgenu za svaki slučaj.

Zbog Igara neće igrati ni u Montrealu, gde je osvojila prvu veliku titulu.

– Želim da se pripremim za Olimpijadu, jer je naporna godina, dosta je turnira i opredelila sam se da mi glavni fokus bude u Riju – objasnila je odbacivši i pretnju virusa zika.- Osećam se dovoljno bezbednom, mada ću preduzeti sve preventivne mere. Za mene je velika čast da tamo predstavljam svoju zemlju. Moj veliki san je da igram na Olimpijadi.

Ovim porazom Ana je oborila lični negativni rekord kada je u pitanju rejting teniserke od koje je poražena. Jer, Aleksandrova je tek 223. na svetu. Do sada je Francuskinja Koan, koja je kao 188. na VTA listi 2008. na Ju-Es openu šokirala tada najbolju teniserku sveta, bila najslabije rangirana rivalka koja je savladala Ivanovićevu otkako je ova postala svetska klasa.

Aleksandrova ima 21 godinu, rođena je u Čeljabinsku ali živi u Pragu. Za pet godina igranja još nije bila u prvih 200. Ana je i prošle godine ovde eliminisana od znatno slabije teniserke. Bilo je to u drugom kolu protiv Amerikanke Matek, 158. na svetu.

Inače, ovo je Anin tek drugi startni poraz  u karijeri na Vimbldonu, prvi od 2010, kada je eliminisana od Izraelke Per.

(V. Veličković, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.